Ακάρ: «Αφού μιλάτε για φιλία, αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σας»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δημοσίευσε η εφημερίδα Aksam. Ο Ακάρ έκανε λόγο για προκλήσεις της Ελλάδας, επειδή δεν αποστρατιωτικοποιεί τα νησιά και πραγματοποιεί επισκέψεις. «Επισκέφτηκαν 78 φορές τα νησιά. Αυτές είναι προκλήσεις», είπε.

«Οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά, που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα στην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο, που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Αξιωματούχοι πραγματοποίησαν 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας, δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις ! Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοπιοιήστε τα νησιά !».

Σε συνέντευξή του σε Hurriyet και Aksam, ο Ακάρ δήλωσε πως «η Αθήνα εκφοβίζει την ΕΕ ότι θα επιτεθούν οι Τούρκοι».

Σχετικά με τους S-400, είπε ότι θα εφαρμόσουν το «Μοντέλο Κρήτης», ενώ υποστήριξε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα είχε τη μεγαλύτερη παρουσία των τελευταίων 20 ετών. Παράλληλα, στις πύλες της Ευρώπης προσπαθούν να καλύψουν τις παρανομίες τους και προσπαθούν να εξηγήσουν προβλήματα, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο Έλληνας υπουργός είπε σε υπουργό της Γερμανίας «πως 3 φορές φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία».

Ο Έλληνας υπουργός, επίσης, ζήτησε από τη Γερμανίδα ομόλογό του την ακύρωση της παράδοσης των υποβρυχίων και των ανταλλακτικών. Η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα αυτό.

 Στο μεταξύ, ο Ερντογάν παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Μωάμεθ τον πορθητή.

«Απέναντί μου βλέπω τον Πορθητή, o οποίος έλεγε πως στα σχέδιά μας δεν φτάνουν ούτε με τα όνειρά τους. Δηλαδή, σήμερα, στη Μαύρη Θάλασσα βρήκαμε αέριο. Τό πετύχαμε αυτό με το Φατίχ – τό πετύχουμε και με το Κανουνί. Οι εργασίες των γεωτρήσεών μας συνεχίζονται».

Στην τηλεδιάσκεψη με τη Μέρκελ, ο Ερντογάν ζήτησε επικαιροποίηση της συμφωνίας του προσφυγικού.

Διαβάστε Επίσης

Δεν υπάρχει πάθος, που να ταράζει τόσο τη διαύγεια της κρίσης μας – όσο η οργή…!

(ΜΙΣΕΛ ΝΤΕ ΜΟΝΤΑΙΝΙ) Μέσα από την οργή, τα