Κ. Μητσοτάκης: Σε Κύπρο και Ισραήλ, σήμερα

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
mitsotakis-taxidi-6584Επίσκεψη στην Κύπρο αλλά και το Ισραήλ πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης. Οι διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησης εντατικοποιούνται, καθώς το επόμενο διάστημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την εξέλιξη των σχέσεων με την Τουρκία, τόσο της Ελλάδας στο μέτωπο των διερευνητικών επαφών – όσο της Κύπρου, στο πλαίσιο του κυπριακού. Με αυτό το διπλωματικό σκηνικό να στήνεται στο επόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στην Κύπρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη. Η Αθήνα υπογραμμίζει προς κάθε κατεύθυνση πως είναι απολύτως και πλήρως συντεταγμένη με τη Λευκωσία στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης, μίλησαν τηλεφωνικά αυτή την εβδομάδα και συμφωνήθηκε η μετάβαση του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία.
 

Στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον Ισραηλινό ηγέτη, αναμένεται να βρεθεί το θέμα της πανδημίας. Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τη διαχείρισή της, αλλά και την πορεία του εμβολιασμού. Το Ισραήλ, όπως και η Ελλάδα, είναι στο γκρουπ των χωρών, που έχουν αντιμετωπίσει περισσότερο αποτελεσματικά σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως την covid-19.

Το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα έχει ως εξής:

  • Στις 11.15, θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια, οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.
  • Στις 12.15, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο και στη συνέχεια, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.
  • Στις 16.45, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu και στη συνέχεια, οι δύο αντιπροσωπείες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες.
  • Στις 18.00, οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Διαβάστε Επίσης

Δεν υπάρχει πάθος, που να ταράζει τόσο τη διαύγεια της κρίσης μας – όσο η οργή…!

(ΜΙΣΕΛ ΝΤΕ ΜΟΝΤΑΙΝΙ) Μέσα από την οργή, τα