Η Καρενμπάουερ, μετά Ακάρ, χαιρετίζει τις Ελληνοτουρκικές συνομιλίες

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας ΄Ανεγκρετ Κραμπ- χαιρέτισε την επανάληψη των συνομιλιών Αθήνας – Άγκυρας, για την εκτόνωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας πως μια «νέα επιδείνωση» πρέπει να αποφευχθεί. Ποιος κλιμακώνει την ένταση, ποιος επιδεινώνει την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι αδιάφορο για τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, η οποία άφησε εκτός ατζέντας τα υποβρύχια, που ναυπηγεί η γερμανική Thyssen για την Τουρκία.

«Αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι η επανάληψη του διαλόγου. Μια νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο πρέπει να αποφευχθεί», διαβεβαίωσε η υπουργός στο τέλος συνάντησής της στο Βερολίνο με τον Τούρκο ομόλογό της, Χουλουσί Ακάρ.

«Ελπίζω πως όλα τα μέρη θα επωφεληθούν της ευκαιρίας να διεξαγάγουν έναν διάλογο. Η Γερμανία διαδραματίζει εν προκειμένω ρόλο μεσολαβητή», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας πως στο περιθώριο αυτής της συνάντησης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους της, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ επέμεινε επίσης στο γεγονός ότι η Τουρκία ήταν και παραμένει «ένας σημαντικός εταίρος στους κόλπους του ΝΑΤΟ», διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως κατά τις συνομιλίες της με τον Τούρκο ομόλογό της «έθιξε τα δύσκολα θέματα».


Διαβάστε Επίσης

Δεν υπάρχει πάθος, που να ταράζει τόσο τη διαύγεια της κρίσης μας – όσο η οργή…!

(ΜΙΣΕΛ ΝΤΕ ΜΟΝΤΑΙΝΙ) Μέσα από την οργή, τα