Χάρτης Τουρκίας αποδεικνύει ότι τα Ίμια είναι ελληνικά !

- in ΕΡΕΥΝΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανατροπή στο Αιγαίο: Τα Ίμια είναι ελληνικά και οι Τούρκοι το παραδέχονται
Ανατροπή υπάρχουν στα δεδομένα, που επικρατούν για το Αιγαίο, αφού οι Τούρκοι με δικό τους τρόπο έχουν παραδεχθεί εδώ και πολλά χρόνια, ότι τα Ίμια είναι ελληνικό νησί, με έναν χάρτη τους να καταρρίπτει κάθε θεωρία περί «γκρίζων ζωνών». Απόδειξη για τη διαφοροποίηση της τουρκικής θέσης είναι ο χάρτης, που βρίσκεται στα χέρια της «Καθημερινής». Χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της γειτονικής χώρας, όπως και στα σχολεία, υπήρχαν αυτοί οι χάρτες, οι οποίοι είχαν χαρτογραφηθεί με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών και της Υπηρεσίας Χαρτογράφησης της Τουρκίας, όπως αναφέρεται και στον συγκεκριμένο. Μάλιστα, γίνεται αναφορά πως «έχει σχεδιαστεί με τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας και της Χαρτογραφικής Υπηρεσίας» και καταγράφει τις «διοικητικές περιφέρειες» της χώρας.
Έπεται ο χάρτης, που αποδεικνύει την παραδοχή των Τούρκων, για τα Ίμια

Η Τουρκία, με διακεκομμένες γραμμές πάνω στον χάρτη, καταγράφει τα σύνορα μεταξύ των ελληνικών νησιών και των τουρκικών ακτών. Ελληνικά νησιά που πολλές φορές έχουν κάνει αναφορές Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι έχουν επικαλεστεί τη θεωρία περί «γκρίζων» σημείων, στον συγκεκριμένο χάρτη παρουσιάζονται από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ως ελληνικά.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα ΄Ιμια, τα οποία παρουσιάζονται εντός της ελληνικής επικράτειας, όπως και το σύμπλεγμα νησιών στο Καστελλόριζο και άλλα πολλά νησιά, τη στιγμή που σήμερα (27/1) είναι η θλιβερή επέτειος. Η ΄Αγκυρα, στον συγκεκριμένο χάρτη, σέβεται τις συνθήκες, που έχει υπογράψει.

Τα Ίμια είναι ελληνικά

Οι συνθήκες είναι σαφείς στο ζήτημα της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών. Ωστόσο, ο χάρτης-ντοκουμέντο αποτελεί μια επιπρόσθετη απόδειξη της αλλαγής στάσης της Τουρκίας. Από τη στιγμή που η ΄Αγκυρα και η χαρτογραφική υπηρεσία της τοποθετούσαν σύνορα μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ελληνικών νησιών, με τα δεδομένα τους, αποδεικνύεται και με τον πλέον σαφή τρόπο πως η Τουρκία δεν έχει λόγο να θέτει θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, καθώς όλα έχουν καταγραφεί, όπως αναφέρουν οι συνθήκες. Η ΄Αγκυρα, μετά το 1973, άρχισε να αλλάζει την εξωτερική της πολιτική και προσπάθησε να «εφεύρει» διάφορα κενά των συνθηκών, για να εκφράσει σταδιακά πολλές από τις αβάσιμες θεωρίες της.

 tribune.gr

Διαβάστε Επίσης

Λιβύη: Συνέχεια πτήσεων ενίσχυσης των τουρκικών βάσεων

To ΥΠΕΞ αναζητά διπλωματική διέξοδο Μετά την ανάδειξή του