Η Τουρκία, με διακεκομμένες γραμμές πάνω στον χάρτη, καταγράφει τα σύνορα μεταξύ των ελληνικών νησιών και των τουρκικών ακτών. Ελληνικά νησιά που πολλές φορές έχουν κάνει αναφορές Τούρκοι αξιωματούχοι, οι οποίοι έχουν επικαλεστεί τη θεωρία περί «γκρίζων» σημείων, στον συγκεκριμένο χάρτη παρουσιάζονται από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ως ελληνικά.
Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα ΄Ιμια, τα οποία παρουσιάζονται εντός της ελληνικής επικράτειας, όπως και το σύμπλεγμα νησιών στο Καστελλόριζο και άλλα πολλά νησιά, τη στιγμή που σήμερα (27/1) είναι η θλιβερή επέτειος. Η ΄Αγκυρα, στον συγκεκριμένο χάρτη, σέβεται τις συνθήκες, που έχει υπογράψει.
Οι συνθήκες είναι σαφείς στο ζήτημα της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών. Ωστόσο, ο χάρτης-ντοκουμέντο αποτελεί μια επιπρόσθετη απόδειξη της αλλαγής στάσης της Τουρκίας. Από τη στιγμή που η ΄Αγκυρα και η χαρτογραφική υπηρεσία της τοποθετούσαν σύνορα μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ελληνικών νησιών, με τα δεδομένα τους, αποδεικνύεται και με τον πλέον σαφή τρόπο πως η Τουρκία δεν έχει λόγο να θέτει θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, καθώς όλα έχουν καταγραφεί, όπως αναφέρουν οι συνθήκες. Η ΄Αγκυρα, μετά το 1973, άρχισε να αλλάζει την εξωτερική της πολιτική και προσπάθησε να «εφεύρει» διάφορα κενά των συνθηκών, για να εκφράσει σταδιακά πολλές από τις αβάσιμες θεωρίες της.