Ν. Παναγιωτόπουλος: Θέλουμε 40 Rafale !

- in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Προχωράμε και για απόκτηση F-35

Η Ελλάδα «κλειδώνει» το Αιγαίο από στεριά, αέρα και θάλασσα, αποκτώντας ακόμα μία μοίρα Rafale, ενώ παράλληλα, προχωρά και στην απόκτηση αεροσκαφών 5ης γενιάς, τα F-35.

Ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Alpha, απεκάλυψε πως η χώρα μας επιθυμεί, μετά την ταχύτατη ολοκλήρωση της συμφωνίας, για την απόκτηση 18 μαχητικών Rafale (12 μεταχειρισμένα και 6 καινούρια), σκοπεύει να προχωρήσει στην αγορά μιας ακόμα μοίρας γαλλικών μαχητικών, φτάνοντας συνολικά τα 40 αεροσκάφη, τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος, εξήγησε επίσης ότι η Πολεμική Αεροπορία δεν μπορεί τα επόμενα χρόνια να μείνει μόνο στην 4η γενιά μαχητικών, αλλά να μπει δυναμικά, στην 5η γενιά. «Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά η Ελλάδα. Η απόφαση για αγορά μαχητικών 5ης γενιάς είναι μονόδρομος και οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν οπωσδήποτε μέσα στα επόμενα χρόνια», σημείωσε, προαναγγέλλοντας την εκκίνηση διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, για απόκτηση των καλύτερων μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς παγκοσμίως, των F-35.

Όσον αφορά την απόκτηση νέων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο Άμυνας, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε πως η ομόλογός του κ. Φλοράνς Παρλί θα στείλει στο ελληνικό «Πεντάγωνο» τη νέα πρόταση του Παρισιού για τις φρεγάτες Belh@rra, τονίζοντας πως οι Γάλλοι έχουν ενθουσιαστεί με τον τρόπο που η Ελλάδα συζήτησε, συμφώνησε και ολοκλήρωσε σε ελάχιστο χρόνο τη συμφωνία, για την απόκτηση των Rafale.

Διαβάστε Επίσης

Λιβύη: Συνέχεια πτήσεων ενίσχυσης των τουρκικών βάσεων

To ΥΠΕΞ αναζητά διπλωματική διέξοδο Μετά την ανάδειξή του