Ρωσία: Σύλληψη συνεργατών του Ναβάλνι

- in ΔΙΕΘΝΗ

Μεταξύ των συλληφθέντων, και η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς

Στη σύλληψη σειρά στενών συνεργατών του Αλεξέι Ναβάλνι προχώρησε η Αστυνομία στη Μόσχα, με την κατηγορία ότι απηύθυναν εκκλήσεις προς στους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στις 23 Ιανουαρίου, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, για τη σύλληψη και φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, η ΚίραΓιαρμίς, η δικηγόρος του ιδρύματος και παραγωγός του καναλιού Navalny, LiveΛιουμπόφ Σόμπολ, και ο Γκεόργκι Αλμπούροφ, ένα από τους συντάκτες της έρευνας για το ανάκτορο του Πούτιν», που αναρτήθηκε στο Youtube, μία ημέρα αφότου συνελήφθη ο Ναβάλνι, στη Μόσχα.

Η Γιαρμίς, σε ανάρτησή της στο twitter, γράφει ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμά της, αλλά εκείνη αρνήθηκε να τούς ανοίξει. Στην συνέχεια, έφθασε ο δικηγόρος της, τον οποίο ενημέρωσαν ότι η Γιαρμίς κατηγορείται για απείθεια κατά της Αρχής, επειδή δεν τούς άνοιξε την πόρτα και επειδή παραβίασε το νόμο, που αφορά στη διοργάνωση δημοσίων συγκεντρώσεων.

Αστυνομικοί πήγαν επίσης στον τόπο διαμονής του συντονιστή του επιτελείου του Ναβάλνι στη Μόσχα, Όλεγκ Στεπάνοφ. Στο διαμέρισμα, βρίσκονταν η σύντροφός του, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ότι στο διαμέρισμα κόπηκε το ρεύμα και οι αστυνομικοί κάθονται στην είσοδο.

Νωρίτερα, η Αστυνομία συνέλαβε τη δικηγόρο του ιδρύματος και παραγωγό του καναλιού Navalny Live Λιουμπόφ Σόμπολ, με την κατηγορία ότι καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23 Ιανουαρίου, η οποία δεν είχε την άδεια των Αρχών. Επί τέσσερις ώρες, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν επέτρεπαν στον δικηγόρο της Βλαντίμιρ Βαρόνιν να τή συναντήσει. Επίσης συνελήφθη ο δικηγόρος του Ιδρύματος Αγώνα κατά της Διαφθοράς, ΒλαντλένΛος, ο οποίος είναι πολίτης της Λευκορωσίας. Οι Αρχές ζήτησαν από τον Λος να εγκαταλείψει τη Ρωσία έως τις 25 Ιανουαρίου και τού απαγόρευσαν να επιστρέψει στη χώρα, πριν από τις 27 Νοεμβρίου του 2023.

ΑΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Λιβύη: Συνέχεια πτήσεων ενίσχυσης των τουρκικών βάσεων

To ΥΠΕΞ αναζητά διπλωματική διέξοδο Μετά την ανάδειξή του