Μάρτιος 1, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί το Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό της κινεζικής πρεσβείας, στις ΗΠΑ;

- in ΔΙΕΘΝΗ
τουιτερΤο Twitter κλείδωσε τον λογαριασμό της κινεζικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, λόγω ανάρτησης που υπερασπιζόταν την πολιτική της Κίνας έναντι των Μουσουλμάνων Ουιγούρων, στο Σιντζιάνγκ, το  οποίο, κατά την αμερικανική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης,  παραβίαζε τη στάση της ενάντια σε «απάνθρωπες» πρακτικές. Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι σε σύγχυση από την κίνηση αυτή και ήταν ευθύνη της πρεσβείας να διασαφηνίσει την αλήθεια.

Ο λογαριασμός της κινεζικής πρεσβείας, @ChineseEmbinUS, δημοσίευσε ένα tweet αυτόν το μήνα, που ανέφερε ότι τα μυαλά των γυναικών των Ουιγούρων είχαν χειραφετηθεί και δεν ήταν πλέον «μηχανές παραγωγής μωρών», επικαλούμενη μελέτη, που ανέφερε η κρατική εφημερίδα China Daily.

ggg

Η ανάρτηση αφαιρέθηκε από το Twitter και αντικαταστάθηκε από μια ετικέτα, που δηλώνει ότι δεν ήταν πλέον διαθέσιμη. Παρόλο που το Twitter κρύβει αναρτήσεις, που παραβιάζουν τις πολιτικές του, απαιτεί από τους κατόχους λογαριασμών να διαγράφουν χειροκίνητα, τέτοιες δημοσιεύσεις. Ο λογαριασμός της κινεζικής πρεσβείας δεν έχει δημοσιεύσει κάτι άλλο, από τις 9 Ιανουαρίου.

Διαβάστε Επίσης

Λιβύη: Συνέχεια πτήσεων ενίσχυσης των τουρκικών βάσεων

To ΥΠΕΞ αναζητά διπλωματική διέξοδο Μετά την ανάδειξή του