Ντ. Μπακογιάννη: Αδιανόητο ο Γερμανός ΥΠΕΞ να έμεινε μουγγός…

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κάλεσε τον Ν. Δένδια να τού ζητήσει εξηγήσεις
  • Ντ. Μπακογιάννη: Αδιανόητο ο Γερμανός ΥΠΕΞ να έμεινε μουγγός - Κάλεσε τον Ν. Δένδια να του ζητήσει εξηγήσειςΣφοδρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, αναφορικά με τη χθεσινή του αφωνία, μπροστά στην ευθεία πολεμική απειλή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας, άσκησε, σύμφωνα με τον ιστόποπο skai.gr, η Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το ενδεχόμενο να έμεινε «μουγγός», αν δεν χάθηκε στη μετάφραση και καλώντας τον Νίκο Δένδια να τού ζητήσει εξηγήσεις.

    «Θα πρέπει να μάς εξηγήσει. Χάθηκε στη μετάφραση η ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος; Δεν μεταφράστηκε και δεν τήν κατάλαβε ή τήν κατάλαβε και έμεινε μουγγός; Γιατί, αν τήν κατάλαβε και έμεινε μουγγός έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό δεν μπορεί να είναι θέση εταίρου εντός Ε.Ε. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν νοείται χώρας εκτός Ε.Ε να απειλεί χώρα εντός Ε.Ε και ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της χώρας να μην απαντά», σημείωσε αρχικά η βουλευτής της ΝΔ.

    Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ελπίδα να πρόκειται περί παρερμηνείας, είτε λόγω του ότι τα τούρκικα είναι μια δύσκολη γλώσσα και η μετάφραση στα γερμανικά δεν είναι εύκολη, είτε γιατί δεν μεταφράστηκε καν η επίμαχη απειλή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

    Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει εντονότατα τη δυσαρέσκειά της απέναντι στη χθεσινή θέση. Σχολίασε, δε, ότι οι απειλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου ήταν αναμενόμενες υπό το βάρος της πίεσης, που δέχεται η Άγκυρα και η τουρκική ηγεσία.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη τύπου με τον Χάικο Μάας, ο Μεβλέτ Τσαβούσογλου, είχε επιτεθεί στην Ελλάδα καταλογίζοντάς της  – στο πλαίσιο της γνωστής μαύρης προπαγάνδας – προβοκάτσιες, σημειώνοντας πως: «αν η Ελλάδα κάνει ό,τι θέλει δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά η Άγκυρα θα κάνει ό,τι πρέπει».

Διαβάστε Επίσης

Δεν υπάρχει πάθος, που να ταράζει τόσο τη διαύγεια της κρίσης μας – όσο η οργή…!

(ΜΙΣΕΛ ΝΤΕ ΜΟΝΤΑΙΝΙ) Μέσα από την οργή, τα