Το εξώφυλλο του TIME: «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση

- in MEDIA

Χάος στις ΗΠΑ – Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του TIME: «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση

cover_time

«Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση», είναι ο τίτλος που επέλεξε το περιοδικό TIME, για το εξώφυλλό του, μετά τα πρωτοφανή και ιστορικά γεγονότα που έγιναν χθες στις ΗΠΑ, όταν οπαδοί του Τραμπ έκαναν εισβολή στο Καπιτώλιο, προκαλώντας σκηνές χάους.

Το TIME διάλεξε για εξώφυλλο μια φωτογραφία από τους αστυνομικούς του Καπιτωλίου να κρατούν όπλα, μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας.

 

«“Δεν θα τά παρατήσουμε ποτέ, δεν θα παραδεχτούμε ποτέ!”, είπε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλήθος υποστηρικτών, που είχε προσκαλέσει στην Ουάσιγκτον, στις 6 Ιανουαρίου. Τόν άκουσαν και υπάκουσαν. Μέσα σε λίγες ώρες, ένα πλήθος αυτοαποκαλούμενων επαναστατών, με σημαίες να κυματίζουν υπέρ του Τραμπ, είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο. Σκαρφαλώνοντας σκαλωσιές και σπάζοντας παράθυρα, γέμισαν τις μαρμάρινες αίθουσες. Μέσα στο κτήριο έπεσαν, καθώς οι νομοθέτες και το προσωπικό αναγκάστηκαν να καλυφθούν και δακρυγόνα γέμισαν τη Ροτόντα του Καπιτωλίου. Για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, η Αμερική δεν θα είχε μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας», αναφέρει το περιοδικό TIME.

Διαβάστε Επίσης

Δικαστήριο της Λιβύης ακύρωσε το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο 

Το Εφετείο της Al-Bayda εξέδωσε απόφαση, με την