Οι Βάτραχοι επιθυμούν έναν Βασιλιά (ΑΙΣΩΠΟΣ)

- in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Βάτραχοι ζούσαν τρισευτυχισμένοι σε έναν ελώδη βάλτο που τούς ταίριαζε, απόλυτα. Κολυμπούσαν και βουτούσαν, χωρίς να νοιάζονται για κανέναν και κανένας δεν τούς ενοχλούσε. Αλλά μερικοί από αυτούς πίστευαν ότι αυτό δεν ήταν σωστό, ότι θα έπρεπε να έχουν έναν βασιλιά και ένα κατάλληλο σύνταγμα. Έτσι αποφάσισαν να στείλουν ένα αίτημα στον Δία, για να τούς δώσει αυτό που ήθελαν.
«Παντοδύναμε Δία», φώναξαν, «στείλε μας έναν βασιλιά, που θα μάς κυβερνά και θα μάς κρατάει σε τάξη».

Ο Δίας γέλασε με το κόασμά τους, και πέταξε στον βάλτο ένα τεράστιο ξύλο, το οποίο έκανε μεγάλο πλαφασμό, πέφτοντας.

Οι Βάτραχοι φοβήθηκαν για τη ζωή τους από την αναταραχή που έγινε, και όλοι έσπευσαν στην όχθη, για να δουν το φρικτό τέρας. Αλλά μετά από λίγο καιρό, βλέποντας ότι δεν κινούνταν, ένας ή δύο από τους πιο τολμηρούς βατράχους κατευθύνθηκαν προς το ξύλο, και μάλιστα τόλμησαν να τό αγγίξουν. Αυτό και πάλι δεν κινήθηκε.

Τότε ο μεγαλύτερος ήρωας των βατράχων πήδηξε πάνω στο ξύλο και άρχισε να χορεύει πάνω-κάτω. Έτσι όλοι οι Βάτραχοι ήρθαν και έκαναν το ίδιο και μάλιστα, για λίγο καιρό, συνέχισαν την καθημερινότητά τους χωρίς να έχουν το παραμικρό σημάδι από το νέο τους Βασιλιά το Ξύλο, που βρισκόταν ανάμεσά τους.

Αλλά αυτό δεν τούς ικανοποιούσε, οπότε έστειλαν ένα άλλο αίτημα στον Δία και τού είπαν: «Θέλουμε έναν πραγματικό βασιλιά, έναν που θα μάς κυβερνήσει, πραγματικά».

Τώρα, αυτό το αίτημα εξόργισε τον Δία, οπότε έστειλε ανάμεσά τους έναν μεγάλο πελαργό, που σύντομα άρχισε να τούς τά καταστρέφει όλα.

Τότε οι Βάτραχοι μετάνιωσαν, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά.

Ηθικό δίδαγμα: Καλύτερα χωρίς κανένα κανόνα, παρά με έναν βάναυσο κανόνα !

ΑΙΣΩΠΟΣ

Εικόνα: https://www.shutterstock.com/video/clip-361301-stock-footage-king-frog.html

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από