Κ.Ζιαζιάς: «Σε αυτόν τον τομέα, είμαστε οι πλέον εκπαιδευμένοι»

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά και τι θα δούμε τους επόμενους μήνες μίλησε ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κ. Ζιαζιάς, στο «Kontra News 10».

Κ. Ζιαζιάς – Θα δεχθούμε έντονες διπλωματικές πιέσεις, για:

► Να ενισχύσουμε τις διπλωματικές σχέσεις με Ισραήλ και Γαλλία

► Να καλλιεργήσουμε το ηθικό φρόνημα και τις αμυντικές δυνατότητες

► Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν την Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ και στην αγκαλιά του Πούτιν, γιαυτό υπομένουν στωϊκά τους ωμούς εκβιασμούς της Άγκυρας και τα καμώματα του Ερντογάν

► Οι μυστικές μας υπηρεσίες λειτουργούν αποτελεσματικά

► Σε μαρασμό, η αμυντική βιομηχανία

► Στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα ήταν αυτάρκης σε πυρομαχικά χάρη, στην ΠΥΡΚΑΛ

►Η Ελλάδα υπερέχει, στο Θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου

Ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς κατάγεται από το χωριό Καρυά Ολύμπου, ενώ έχει γεννηθεί στην Αυλίδα Χαλκίδος. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1978 ως Ανθυπίλαρχος Τεθωρακισμένων – και πτυχιούχος αλεξιπτωτιστής από το 1979. Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης, έχει υπηρετήσει σε όλο το γεωγραφικό χώρο της Ελλάδος κι έχει διοικήσει όλα τα κλιμάκια διοικήσεως, μέχρι και το επίπεδο Μεραρχίας.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα για το βαθμό του, μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Έχει υπηρετήσει και σε αποστολές του Στρατού στο εξωτερικό. Ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού ΓΕΣ το 2011 και παραιτήθηκε έπειτα από 9 μήνες, αρνούμενος να δεχθεί μια λίστα με μεταθέσεις αξιωματικών από την πολιτική ηγεσία.

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Συνελήφθη και ο αδελφός του Ναβάλνι…

Η ρωσική Αστυνομία συνέλαβε -χθες, Τετάρτη- τον αδελφό