Σουρανή – Καλίν σε«μυστικές συνεννοήσεις»;

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαξίμου και ΥΠΕΞ διαψεύδουν «μυστικές συνεννοήσεις» της Σουρανή με τον ΚαλίνΤο υπουργείο Εξωτερικών με γραπτή ανακοίνωσή του, διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα της δεξιάς εφημερίδας «Δημοκρατία», που υποστηρίζει «επαφές με την τουρκική πλευρά, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του Τούρκου Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν και ζήτησε επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

«Κάποιοι που φαίνεται ότι έχουν εθιστεί στα fake news και στις προβοκατόρικες δημοσιεύσεις, σπεκουλάροντας στα εθνικά μας θέματα, εφηύραν στο παρά 5΄ της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, “μυστικές συνεννοήσεις” με την Τουρκία.

»Διεκδικώντας λίγη προσοχή, τη μία προβάλλουν αρνητές του κορωνοϊού και την άλλη διαδίδουν κάλπικες ειδήσεις», αναφέρει στη δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

Και καταλήγει: «Διαψεύδουμε, λοιπόν, το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”.

»Δεν υπήρξε επικοινωνία της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή με τον εκπρόσωπο του Τούρκου Προέδρου, για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

»Κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια, στην πλάτη της χώρας».

Το υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε χθες, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, μακρά συνεργασία με τον Πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη και τη Διπλωματική του Σύμβουλο κα Σουρανή, σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

»Ζήτημα πρότασης επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών προς την Τουρκία ούτε τέθηκε – ούτε υπάρχει, εφόσον η γειτονική χώρα δεν αποδείξει την αλλαγή συμπεριφοράς της με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως και με την αποφυγή προκλήσεων, σε βάθος χρόνου.

»Κατά συνέπεια, το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται σε επαφές με την τουρκική πλευρά, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Διαβάστε Επίσης

«H χαρά να δίνεις είναι μεγαλύτερη απ’ το να παίρνεις»

«dropcap] Ά λλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη