Ο Κεμάλ Αλμπαϊράκ επικρίνει τον Ερντογάν

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

«Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) είναι σαν μια φυλή, που λειτουργεί με ένα σύστημα δουλείας, τα μέλη της φοβούνται τον ηγέτη τους και εμποδίζονται να εκφράσουν τις σκέψεις τους», δήλωσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του AKP, Κεμάλ Αλμπαϊράκ, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Sozcu».

«Το AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το δικαστικό σώμα και το κράτος ως εργαλείο για εκδίκηση», δήλωσε ο Αλμπαϊράκ, ο οποίος έχει παραιτηθεί από το κόμμα.

«Το AKP μίλησε για νόμο και δημοκρατία, αλλά υπέκυψε στην ολιγαρχία», είπε ο Αλμπαϊράκ.

«Μίλησαν για ενοποίηση του Έθνους, αλλά δημιούργησαν διχασμό», επεσήμανε.

Το AKP ήρθε στην εξουσία το 2002, με ισλαμιστές πολιτικούς που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας, σχηματίζοντας την πρώτη μονοκομματική κυβέρνηση της Τουρκίας από το 1987. Το κόμμα πέτυχε να πραγματοποιήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων, που βοήθησαν στην ενίσχυση της δημοτικότητάς του, τα επόμενα χρόνια.

«Δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης στο AKP», σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος εξηγεί το φόβο, που έχει δημιουργήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη χώρα.

«Ο φόβος δεν παράγει σκέψη και όπου δεν υπάρχει σκέψη, επικρατεί δουλεία», πρόσθεσε.

«Το AKP διέπεται από ένα σύστημα βασισμένο στη δουλεία και την υπακοή», είπε ακόμη, με τις δηλώσεις του να έχουν δημιουργήσει έντονη συζήτηση στην Τουρκία.

Διαβάστε Επίσης

«H χαρά να δίνεις είναι μεγαλύτερη απ’ το να παίρνεις»

«dropcap] Ά λλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη