Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν δύο εμίρηδες του Ισλαμικού Κράτους, στην Αν. Συρία

- in ΔΙΕΘΝΗ

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ αλ Ζουρ συνέλαβαν δύο εμίρηδες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος(ISIS).

Οι συλληφθέντες οπλαρχηγοί κατηγορούνται για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία εκκαθαριστική επιχείριση από τις δυνάμεις του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Χατζίν, όπως αποκαλείται η τοπική διοίκηση των SDF, στην πόλη Αλ Σίφα και στα χωριά της περιοχής της με στόχο να τεθεί τέλος στην τοπική δράση πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους.

Δύο εξέχοντα τοπικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν. Ο ένας είχε τον τίτλο του εμίρη του βιλαετιού του Ευφράτη και ενορχήστρωνε τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Χατζίν στην Μπαγούζ και ήταν επίσης εγκέφαλος πολλών άλλων επιθέσεων, στην περιοχή. Ο δεύτερος με τα αρχικά S.D. κατηγορείται για δολοφονίες, στην ίδια περιοχή. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και οπλισμού, όπως καλάσνικοφ και χειροβομβίδες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Οι συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι πραγματοποίησαν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως βομβιστική επίθεση στο τοπικό συμβούλιο της Αλ Σίφα και επίθεση με αυτοκίνητο – βόμβα σε πρατήριο βενζίνης. Επίσης, παραδέχθηκαν επίθεση σε στρατιωτικό όχημα και βομβιστική επίθεση σε οικία.

Διαβάστε Επίσης

«H χαρά να δίνεις είναι μεγαλύτερη απ’ το να παίρνεις»

«dropcap] Ά λλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη