Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς, στο Τρίερ της Γερμανίας – Δυο νεκροί…

- in ΔΙΕΘΝΗ
germaniaodigos

Αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα τραυματίες στο περιστατικό, που σημειώθηκε σε πεζόδρομο της πόλης, στη δυτική Γερμανία – Συνελήφθη ο οδηγός, που έριξε ένα Range Rover, μέσα στο πλήθος, με ταχύτητα 70 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα – Δείτε βίντεο, με το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του δράστη

Πάνω σε πεζούς έπεσε αυτοκίνητο στην πόλη Τρίερ, της δυτικής Γερμανίας, ενώ όπως μεταδίδεται υπάρχουν πολλοί τραυματίες.
Αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλούνται γερμανικά μέσα, κάνουν λόγο για δυο νεκρούς και τουλάχιστον δέκα τραυματίες. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης, Βόλφραμ Λίμπε. Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο SWR, ο οδηγός κι άλλο ένα άτομο έχουν συλληφθεί από την αστυνομία, ενώ δεν έχουν γίνει σαφείς λεπτομέρειες του περιστατικού στην πόλη, που αποτελεί  γενέτειρα του Καρλ Μαρξ και το σπίτι του είναι σήμερα μουσείο.

Δείτε βίντεο, με το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του δράστη:

Ακολουθεί βίντεο από το σημείο, μετά το συμβάν

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες, τονίζοντας: «Έχουμε αρκετούς τραυματίες στην πεζοδρομημένη ζώνη που χτυπήθηκαν από ένα αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός συνελήφθη».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι, ενώ η τοπική αστυνομία ζητά από τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή. Η τοπική σελίδα Lokalo ανέφερε πως ένα Range Rover έπεσε μέσα στον πεζόδρομο, με ταχύτητα που μπορεί να ξεπερνούσε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα. 


Συναγερμός σήμανε και στα σχολεία της πόλης, με τις διευθύνσεις να ενημερώνουν τους γονείς, για το συμβάν και να τούς ζητούν να μην αφήσουν τα παιδιά τους να κυκλοφορούν μόνα τους στο κέντρο της πόλης, στη διάρκεια της ημέρας. 

Γερμανός 51 ετών ο οδηγός του αυτοκινήτου – Το βίντεο, με τη σύλληψή του

Τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά…


Γερμανός 51 ετών ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στο πλήθος – Το βίντεο με τη σύλληψή του

Γερμανός 51 ετών, από την περιοχή, είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου, που έπεσε πριν από λίγη ώρα στο πλήθος στον κεντρικό πεζόδρομο του Τρίερ, στη Ρηνανία – Παλατινάτο, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλα δέκα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος έχει συλληφθεί, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο, ο Δήμαρχος της Πόλης Βόλφραμ Λάιμπε έκανε ήδη λόγο για «αμόκ» από την πλευρά του δράστη. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην τηλεόραση της BILD, το αυτοκίνητο, μάρκας Range Rover κινείτο με ταχύτητα 70-80 χλμ/ώρα και πλησιάζοντας το πλήθος συνέχισε να επιταχύνει.

Δείτε το βίντεο, από τη στιγμή της σύλληψής του από την Αστυνομία:

Διαβάστε Επίσης

«H χαρά να δίνεις είναι μεγαλύτερη απ’ το να παίρνεις»

«dropcap] Ά λλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη