Μακελειό: Η Μπόκο Χαράμ ΚΑΤέσφαξε 40 άτομα…

- in ΔΙΕΘΝΗ

Αγνοούνται άλλα 20…

Μια ακόμη ιστορία φρίκης κατεγράφη από την Μπόκο Χαράμ, καθώς η εξτρεμιστική οργάνωση της Νιγηρίας έσφαξε 40 άτομα ενώ άλλα 200 αγνοούνται!

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στο χωριό Garin Kwashebe, με τους τρομοκράτες να επιτίθενται στους ανυποψίαστους χωρικούς, κατασφάζοντάς τους. Όλα τα θύματα είχαν κομμένους τους λαιμούς. Όπως αναφέρουν οι Αρχές της Νιγηρίας, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σαν αντίποινα, μετά τη σύλληψη ενός μέλους της οργάνωσης, ενώ άλλες μαρτυρίες κάνουν λόγο για άρνηση του χωριού να πληρώσει φόρο, στην Μπόκο Χαράμ.

Το χωριό φέρεται να αρνήθηκε να πληρώσει φόρο στους εξτρεμιστές.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Muhammadu Buhari, δήλωσε σχετικά: «Καταδικάζω απερίφραστα κάθε μορφή βίας από τους τρομοκράτες κατά των αγροτών και των ψαράδων, στην επαρχία του Μπόρνο. Παράλληλα, οι Αρχές εκφράζουν φόβους για τις ζωές και των άλλων 20 αγνοούμενων, ωστόσο δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν είτε ως «ασπίδα» από την Μπόκο Χαράμ, είτε να ζητηθούν λύτρα για την απελευθέρωσή τους, χωρίς φυσικά να εγγυάται κανείς πως και σε αυτή την περίπτωση θα βρεθούν ζωντανοί.

Πηγή

Διαβάστε Επίσης

«H χαρά να δίνεις είναι μεγαλύτερη απ’ το να παίρνεις»

«dropcap] Ά λλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη