ΕΕ για Τουρκία: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ηγέτες της ΕΕ αποφασίζουν για την Τουρκία τον Δεκέμβριο: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα»

Δεν έχει αλλάξει τίποτα, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, αναφέροντας πως οι ηγέτες των κρατών-μελών θα αποφασίσουν στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν αναφορικά με την Τουρκία.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Στάνο τόνισε ότι οι ηγέτες της ΕΕ και των κρατών-μελών της ΕΕ θα συναντηθούν, κατά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Δεκέμβριο και θα ξαναδούν, εάν η Τουρκία υλοποίησε τις προσδοκίες τους», συμπληρώνοντας ότι «οι προσδοκίες τους ήταν υπέρ της αποκλιμάκωσης και της δέσμευσης, για έναν εποικοδομητικό διάλογο».

«Δεν θα γίνει επανεξέταση στο πλαίσιο μιας ανακοίνωσης ή στο πλαίσιο μιας ενέργειας, αλλά με βάση τις ενέργειες, τις ανακοινώσεις και τη συμπεριφορά, για συγκεκριμένη περίοδο.

»Όπως είπα το χρονοδιάγραμμα είναι ξεκάθαρο και είναι η Σύνοδος του Δεκεμβρίου», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι».

«Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε επάνω στη θετική ατζέντα και την απαραίτητη προετοιμασία και επίσης, για τη Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση, τις ενέργειες της Τουρκίας.

»Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα γίνει η επαναξιολόγηση προς ποιες κατευθύνσεις θα προχωρήσουμε, αναφορικά με τις σχέσεις μας με την Τουρκία.

»Τα πάντα είναι στο τραπέζι», σημείωσε ο Πίτερ Στάνο και προσέθεσε: «έχουμε κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες και θα δούμε την απόφαση των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ, προς ποιες κατευθύνσεις θα προχωρήσουμε με βάση τις ενέργειες και τις ανακοινώσεις της Τουρκίας».

Διαβάστε Επίσης

«H χαρά να δίνεις είναι μεγαλύτερη απ’ το να παίρνεις»

«dropcap] Ά λλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη