Μακρόν: «Τελεσίγραφο» 15 ημερών, στους μουσουλμάνους της Γαλλίας 

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Τελεσίγραφο» 15 ημερών στους μουσουλμάνους της Γαλλίας στέλνει ο Μακρόν

  |

Ο Γάλλος πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν  έδωσε «τελεσίγραφο» 15 ημερών στους μουσουλμάνους της Γαλλίας, μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις, που ξεκίνησαν με τη δολοφονία του δασκάλου από Τσετσένο τζιχαντιστή, βάσει του οποίου τούς ζητάει να υπογράψουν τη διακήρυξη, με την οποία αποδέχονται ότι το Ισλάμ είναι απλά μια θρησκεία και όχι πολιτικό κίνημα, αλλά και να αποκηρύξουν κάθε προσπάθεια ξένης εμπλοκής, στα εσωτερικά της χώρας.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τους ηγέτες του Ισλάμ στην Γαλλία να υπογράψουν άμεσα τη διακήρυξη αυτή και ταυτόχρονα παίρνει σειρά μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό, που ονομάζει «ισλαμιστικό διαχωρισμό».

  • Περιορισμούς στην κατ’ οίκον εκπαίδευση και σκληρότερες τιμωρίες, για όσους προσπαθούν να εκφοβίσουν δημόσιους αξιωματούχους, για θρησκευτικούς λόγους.
  • Σε κάθε παιδί θα δοθεί ένας αριθμός ταυτοποίησης με τον οποίο θα γίνεται σίγουρο ότι πάει στο σχολείο. Γονείς που παραβιάζουν αυτό τον νόμο θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα.

Με αυτό τον τρόπο, ελπίζει πως θα μπορέσει το γαλλικό κράτος να μεγαλώσει και εκπαιδεύσει τα παιδιά των μουσουλμάνων και να τούς προσφέρει κοσμική παιδεία, με την οποία θεωρεί πως θα ενταχθούν ομαλά, στη γαλλική κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης

Μ. Χ. Τζασίν: Θα αποκτήσουμε «σκύλους», που θα μάς φτιάξουν πυρηνικούς πυραύλους

Το πώς σκέφτεται και δρα η σημερινή Τουρκία,