Ερσίν Τατάρ: «Είμαι περήφανος, που μέ αποκαλούν άνθρωπο της Τουρκίας»

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει στην Κύπρο το ρόλο της εγγυήτριας δύναμης και η «ΤΔΒΚ» θα συνεχίσει να υπάρχει ως μια «μόνιμη πολιτεία» στον «βορρά», δηλώνει σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ. Ο Τατάρ προανήγγειλε την έναρξη ενός διαλόγου για το κυπριακό, το πλαίσιο της οποίας θα είναι η προστασία των «δικαιωμάτων και συμφερόντων» των Τουρκοκυπρίων.

Μιλώντας εκ νέου για τη θέση του υπέρ της λύσης δύο κρατών, ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε την ομοσπονδία «παγίδα», η οποία θα οδηγήσει σε εξαφάνιση τους Τουρκοκυπρίους, εξαιτίας του μεγαλύτερου πληθυσμού των Ελληνοκυπρίων. Προανήγγειλε στενή συνεργασία με την Τουρκία, σε όλα τα θέματα και όπως είπε δεν θα γίνουν παραχωρήσεις, που να αποδυναμώσουν το τουρκικό έθνος, στην περιοχή.  Δηλώνει περήφανος, που τόν χαρακτηρίζουν «άνθρωπο της Τουρκίας, λέγοντας μάλιστα ότι είναι «γιος της Τουρκίας». Ευχαρίστησε εκ νέου τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Φουάτ Οκτάι, για την υποστήριξη και είπε ότι ως μέρος του μεγάλου τουρκικού έθνους θα κάνει τα πάντα, για την ενίσχυσή του.

Αναφέρθηκε στον Ακιντζί με πολύ υποτιμητικά λόγια, αναφέροντας ότι πέραν των αισθημάτων χαράς που ένιωσε μετά την νίκη του στις εκλογές του ψευδοκράτους, νιώθει ότι «κατέστρεψε ένα κάστρο». Είπε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δεν μπορούσε να διεκδικήσει και πετύχει όσα ήθελε στο κυπριακό, προσθέτοντας ότι το 2004 οι Τουρκοκύπριοι έκαναν πολλές υποχωρήσεις και είπαν «ναι» στο Σχέδιο Ανάν, σε αντίθεση με τους Ελληνοκυπρίους.

Διαβάστε Επίσης

«Απάντηση» στο Ιράν, μετά το εβραϊκό Πάσχα

Το Ισραήλ φαίνεται απίθανο να πραγματοποιήσει ένα χτύπημα