Oruc Reis: Πλέει στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστεlλόριζο – Η απάντηση Σ.Πέτσα

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται, αν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος περάσει τα 12 μίλια», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ένα βήμα πιο κοντά στο Καστελόριζο βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, το οποίο από το πρωί της Τρίτης (20/10) πλέει σε απόσταση 12 μόλις ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακριτικές ακτές του νησιωτικού συμπλέγματος. Το ερευνητικό σκάφος έχει συνοδεία του ελληνικά Πολεμικά πλοία, τα οποία παρακολουθούν τις κινήσεις του, όπως το ίδιο πράττουν και εναέρια μέσα.

Πέτσας προς Τουρκία: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Πέτσας έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις, με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση. Σχολιάζοντας τη στάση της ΕΕ, είπε ότι σαφώς θα πρέπει να υπάρξει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη – το θέμα αυτό τέθηκε από τον πρωθυπουργό, στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε ερώτηση σχετική με το βέτο που θα μπορούσε να θέσει η Ελλάδα, είπε ότι το βέτο είναι ένα «όπλο» στα χέρια μας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά στην παρούσα φάση είμαστε ικανοποιημένοι από την τροπή, που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνουμε ανάλογα με το αν το Oruc Reis, φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια, απάντησε: «θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από