Νοέμβριος 30, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρωσική ιστοσελίδα: Απέτυχε η δοκιμή των S-400 από την Τουρκία

- in MEDIA
Ρωσική ιστοσελίδα: Απέτυχε η δοκιμή των S-400 από την Τουρκία

Η Τουρκία απέτυχε στη δοκιμή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα ρωσικών ΜΜΕ. Η δοκιμαστική εκτόξευση της περασμένης Παρασκευής, ανοικτά της Σινώπης, στη Μαύρη Θάλασσα, απέτυχε, επειδή η Τουρκία αρνήθηκε τη συνδρομή Ρώσων ειδικών, αναφέρει ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Avia, που ειδικεύεται σε αμυντικά θέματα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν τις εκτοξεύσεις των πυραύλων του συστήματος S-400, αλλά δεν παρατηρήθηκαν εκρήξεις από την εξουδετέρωση των στόχων. Η Τουρκία προχώρησε στη δοκιμή των S-400, αψηφώντας τις απειλές κυρώσεων από τις ΗΠΑ , που επιμένουν ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας υπονομεύει την άμυνα του ΝΑΤΟ.

Οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν προβεί σε επίσημα σχόλια, για την εκτόξευση των πυραύλων. Ειδικός δήλωσε στο Avia ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη των στόχων, ούτε κάποια έκρηξη των κεφαλών των πυραύλων. Πέραν τούτου, οι πύραυλοι ακολούθησαν ευθεία πορεία, πράγμα που υποδεικνύει ότι δεν «κυνηγούσαν» κάποιο στόχο. Τόνισε δε ότι οι S-400 μπορούν να δοκιμαστούν κατά πυραύλων ή μαχητικών αεροσκαφών και όχι εναντίον μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Διαβάστε Επίσης

Avangard: Το ρωσικό υπερόπλο (Video)

To 2019, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού,