Μενέντεζ: Η Τουρκία πρέπει να τιμωρηθεί αμέσως, για τους S-400

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μενέντεζ: Η Τουρκία πρέπει να τιμωρηθεί αμέσως για τους S-400

O γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ), και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, προέβη σε δηλώσεις, ως αντίδραση στις αναφορές ότι ο τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει τη δοκιμή των συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 που αγοράστηκαν από τη Ρωσία.

«Η σημερινή δοκιμή από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι η Άγκυρα δεν αποθαρρύνεται από απλές παρακλήσεις, που προέρχονται από την κυβέρνηση του κ. Τραμπ. Ο Ερντογάν αποκρίνεται μόνο σε ενέργειες, όχι σε λόγια.

Τον Ιούλιο του 2019, η Τουρκία παρέλαβε τους S-400 σε σαφή παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ, που είχαν επιβληθεί από το νόμο CAATSA, για αντιμετώπιση των εχθρών της Αμερικής.

Η κυβέρνηση Τραμπ αγνόησε τον νόμο, αποδυναμώντας το χέρι μας εναντίον του Πούτιν. Έχει επίσης ενθαρρύνει τον Ερντογάν, οδηγώντας στη σημερινή δοκιμή.

«Η αποτυχία του Προέδρου Τραμπ να ακολουθήσει το νόμο και η σχέση του με τον Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί σοβαρή απειλή, για την εθνική μας ασφάλεια και για τους συμμάχους και τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ, στην Ευρώπη. Η εντολή του νόμου CAATSA είναι σαφής και η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει το νόμο – η Τουρκία πρέπει να τιμωρηθεί αμέσως, για την αγορά και τη χρήση αυτού του συστήματος.

Σε μήνυμα του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλλεν, έγραψε:

Υπουργέ Πομπέο, έχετε επανειλημμένα τονίσει στον Ερντογάν ότι η δοκιμή του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία είναι απαράδεκτη, για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Τώρα, πάλι, χλευάζει εσένα και τον Πρόεδρο. Πότε θα ακολουθήσετε το νόμο και θα εφαρμόσετε κυρώσεις, στη βάση του CATSAA;

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν 4 μέλη οικογένειας, εκ των οποίων 3 παιδιά…

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα σε