Με παρέμβαση  Ρωσίας, σταματάνε τα σχέδια Ράμα, για τη «Μεγάλη Αλβανία»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πολιτική της μεγάλης Αλβανίας – απειλή για την περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. Οργή για την προσέγγιση Αλβανίας – Κοσσόβου.
Για τη Ρωσία, η κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου στα Τίρανα πριν από 10 ημέρες και οι αποφάσεις που ελήφθησαν, αποτελεί ένδειξη της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σχεδόν με τρόμο μεταδίδουν τα αλβανικά μέσα τη σκληρή παρέμβαση της Ρωσίας, μέσω ανακοίνωσης του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, η οποία καταδικάζει απερίφραστα την ιδέα της «μεγάλης Αλβανίας» ! Μία παρέμβαση – κόλαφος ! Η Αλβανία είχε συνηθίσει να καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου και να παριστάνει την μικρή Τουρκία. Μία πολιτική που παραπέμπει στις μεθοδεύσεις του Ερντογάν, η οποία επιβουλεύεται τα ελληνικά εδάφη. Εντέλει, παρενέβη η Ρωσία. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η πολιτική της «Μεγάλης Αλβανίας» αποτελεί απειλή, για την ασφάλεια στην περιοχή.

«Οι προσπάθειες της Πρίστινα και των Τιράνων, για την προώθηση της πολιτικής της «Μεγάλης Αλβανίας», απειλούν την ασφάλεια στα Βαλκάνια. Τέτοιες δράσεις αποτελούν πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα, στα Βαλκάνια.

Υπάρχει μια αόριστη εντύπωση, παρά τον αμφίβολο και επικίνδυνο χαρακτήρα της «προσέγγισης» Αλβανίας – Κοσσόβου, ότι οι κυβερνήσεις των Τιράνων και της Πρίστινα συνεχίζουν να προωθούν την πολιτική της «Μεγάλης Αλβανίας», ανεξάρτητα της προσπάθειας ωραιοποίησης των σχεδίων τους. Η αναφορά, σχετικά με την ανάγκη «εξάλειψης των συνόρων» Αλβανίας – Κοσσυφοπεδίου, δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία.

Πηγή: Βαλκανικό περισκόπιοΔιαβάστε Επίσης

Σ. Αραβία, Κατάρ και Ιορδανία πετάνε τα γαλλικά προϊόντα από τα ράφια καταστημάτων…

Κύμα κατά των γαλλικών προϊόντων έχει εξαπλωθεί στις