Γενί Σαφάκ: «Έτοιμο για νέα αποστολή», στην Ανατολική Μεσόγειο, το Oruc Reis

- in MEDIA

Με αναμμένες τις μηχανές, για νέα αποστολή στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, μοιάζει να είναι το τουρκικό πλοίο Oruc Reis, σύμφωνα τουλάχιστον με την εφημερίδαΓενί Σαφάκ

Η τουρκική εφημερίδα προαναγγέλλει τις ενέργειες, που προκαλούν την Ελλάδα. Αυτή τη φορά αποκαλύπτει πως το Oruc Reis είναι έτοιμο για νέα αποστολή, την ώρα που η Τουρκία εξέδωσε επίσης δύο αντιNAVTEX, ως απάντηση στις δύο NAVTEX της Ελλάδας, ανοιχτά της Κρήτης.

Η είδηση αυτή έρχεται, λίγες μέρες μετά την αγκυροβόληση του ερευνητικού στον κόλπο της Αττάλειας για συντήρηση, το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ωστόσο υποστηρίζει ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

«Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας, για ανεφοδιασμό και συντήρηση, απέπλευσε από το λιμάνι και αγκυροβόλησε από την Αττάλεια τη νύχτα», αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι η έκδοση NAVTEX σε μία ευρεία περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να γίνεται από την Αττάλεια κι όχι από την Κρήτη, που η Άγκυρα τόν θεωρεί «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό».

Δείτε πού βρίσκεται το Orfuc Reis, αυτή τη στιγμή:

Διαβάστε Επίσης

Σ. Αραβία, Κατάρ και Ιορδανία πετάνε τα γαλλικά προϊόντα από τα ράφια καταστημάτων…

Κύμα κατά των γαλλικών προϊόντων έχει εξαπλωθεί στις