Οκτώβριος 21, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέα επιστολή Ερντογάν στους ηγέτες της ΕΕ, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

- in MEDIA
Τουρκικά ΜΜΕ: Νέα επιστολή Ερντογάν στους ηγέτες της ΕΕ μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής - Οι δύο... όροι που θέτει

Τι αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στη νέα του επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Δεν συμπεριλαμβάνονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης.

Νέα επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτεςπλην του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Αναστασιάδη- απέστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συζητηθεί ο κατάλογος των κυρώσεων.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδαν SABAH, ο Τούρκος πρόεδρος τονίζει πως το τελευταίο διάστημα οι ευρωτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται, λόγω της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, και παρουσιάζει τους δύο βασικούς στόχους της τουρκικής πολιτικής, στην περιοχή.

«Με αυτή την επιστολή, η Τουρκία θέλει να μεταφέρει τις προτάσεις της για την επίλυση του προβλήματος», υπογραμμίζει ο Ερντογάν και προσθέτει: «Η πολιτική μας για την Ανατολική Μεσόγειο έχει δύο κύριους στόχους. Ο πρώτος είναι η δίκαιη και θεμιτή οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών, στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Ο δεύτερος στόχος μας είναι να εγγυηθούμε τα ίσα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, για τους πόρους υδρογονανθράκων ως ίσοι εταίροι του νησιού της Κύπρου».

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά Λήμνος, Σαμοθράκη και Άη Στράτης…

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εξακολουθεί να πλέει το