Άγκυρα:Θα καταλύσουμε τον αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ»

- in ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία βρίσκεται πίσω από την αζερική επίθεση στον ανεξάρτητο αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς, όπως δήλωσε σήμερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου η Άγκυρα επιθυμεί «τη ριζική λύση του προβλήματος του Καυκάσου, να απελευθερωθούν τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν».

Ο υπουργός Εξωτερικών Mεβλούτ Tσαβούσογλου και ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ Νουμαν Κουρτουλμούς επισκέφθηκαν τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Άγκυρα Χαζάρ Ιμπραήμ και επανέλαβαν για μία ακόμη φορά την απόλυτη στήριξη της Τουρκίας, όπως αναφέρει η Yeni Safak.

Ο Τσαβούσογλου είπε πως “Μία είναι η λύση γι΄ αυτό το πρόβλημα. Η Αρμενία θα αποσυρθεί από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Για όσο δεν συμβαίνει αυτό, το πρόβλημα δεν λύνεται.

Υποστηρίζουμε το Αζερμπαϊτζάν και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στο πεδίο της μάχης. Πλέον αυτό το θέμα επιθυμούμε να τό λύσουμε ριζικά. Να λύσουμε αυτό το θέμα στον Καύκασο, ώστε να επέλθει στην περιοχή αυτή ειρήνη και σταθερότητα. Να απελευθερωθούν τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν». Ως εδάφη του Αζερμπαϊτζάν εννοεί τα εδάφη του αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Να σημειώσουμε πως τα σύνορα των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών είχαν οριστεί από τη Σοβιετική Ένωση, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι εθνικές διαφοροποιήσεις των πληθυσμών.

Πολλοί θεωρούν πως μια νίκη των Αρμενίων απλώς θα οδηγήσει σε συμφωνία ειρήνευσης, αντίθετα, μια νίκη των Αζέρων θα οδηγήσει σε μια νέα αρμενική γενοκτονία.

Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει πίσω το Αζερμπαϊτζάν τα εδάφη που θεωρεί δικά του και όλοι ξέρουν τι θα συμβεί στους 150.000 Αρμένιους κατοίκους της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Αρσάχ, εάν χάσουν τον πόλεμο αυτόν.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά Λήμνος, Σαμοθράκη και Άη Στράτης…

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εξακολουθεί να πλέει το