Η Τουρκία δεν έχει λόγο, στα Δωδεκάνησα -Σ. Πέτσας

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: Ενισχύουμε το Ναυτικό μας, για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας

Επιμένει στη Γαλάζια Πατρίδα ο Ρ.Τ.Ερντογάν, που προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, την ώρα που κορυφώνεται ο διπλωματικός “μαραθώνιος” για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, εν όψει της Συνόδου Κορυφής (1 – 2 Οκτωβρίου).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Πέτσας, επεσήμανε πως η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα, για να διαφυλάξει την κυριαρχία της

Στα Δωδεκάνησα, δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία, γιατί δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος. Με τον τρόπο αυτό, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών που έθεσε η Άγκυρα, μέσω της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ενώ ξεκαθάρισε ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατικοποίηση των νησιών. Ανέφερε δε, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ότι θα κάνουμε τα πάντα, για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας μας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως, για να υπάρξει επικοινωνία χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία. «Αν υπάρξουν αυτά τα δύο δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών», τόνισε, υπογραμμίζοντας  επίσης η ελληνική πλευρά είναι συντονισμένη σε όλα τα θέματα με την Κύπρο.

★ Πηγή: eklogika.gr

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά Λήμνος, Σαμοθράκη και Άη Στράτης…

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εξακολουθεί να πλέει το