Τηλεφώνημα Σαμαρά ότι δεν ψηφίζει Μνημόνια, για Βόρεια Μακεδονία

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μνημόνια για Βόρεια Μακεδονία: Τηλεφώνημα Σαμαρά ότι δεν ψηφίζει και η ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλοι βουλευτές

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είχαν πρώτα γράψει πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να ψηφίσει τα τρία μνημόνια, για τη Βόρεια Μακεδονία, που θα έρθουν στη Βουλή προς κύρωση, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Το τηλεφώνημα του πρώην πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να μεταφέρει στο Μαξίμου πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μνημόνια, χωρίς να διασαφηνίσει εάν θα απόσχει απλώς από την ψηφοφορία ή εάν θα καταψηφίσει, επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι υπόλοιποι βουλευτές του «κλίματος Σαμαρά» έχει αποφασιστεί να υπερψηφίσουν, ώστε να μη δοθεί το δικαίωμα στην ηγεσία να μιλήσει για «ανταρσία» και «οργανωμένη κίνηση».

Το Μαξίμου, ωστόσο, ανησυχεί πως κάποιοι βουλευτές, κυρίως από τη Μακεδονία, θα επιλέξουν να απόσχουν, γεγονός που εντείνει την ανησυχία, για την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος, στη Βουλή. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι πως η κυβερνητική πλειοψηφία δυσκολεύεται να βρει εισηγητή για τη συγκεκριμένη συζήτηση, γεγονός που δίνει εναύσματα στην αξιωματική αντιπολίτευση !

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίσθημα ευθύνης, δηλώνει έτοιμος να παραχωρήσει εισηγητή στη Νέα Δημοκρατία, έτσι ώστε να σταματήσει η απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, να δώσει ακόμα μια μάχη ο Κ. Μητσοτάκης υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας και να κυρωθούν οι διμερείς συμφωνίες με τη γειτονική μας χώρα», «τρόλαρε» στο fb o Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, σε ανάρτησή του, αναφέρει: «προσφέρομαι να τελειώσω την εισήγησή μου, με τη φράση «συμφωνούν και τα παιδιά», δείχνοντας προς τα έδρανα της ΝΔ, ώστε να τούς βγάλω από τη δύσκολη θέση» !

Η ηγεσία της ΝΔ, όπως έγραψε στην «Καθημερινή» ο Σταύρος Παπαντωνίου, προσανατολίζεται να ορίσει ως εισηγητή τον Άγγελο Συρίγο προφανώς λόγω και της απήχησης, που έχει στη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και ο οποίος μέχρι σήμερα -παρά τις ικανότητές του και τις γνώσεις του- μένει αναξιοποίητος.

Όταν γράφονταν αυτό το ρεπορτάζ, πάντως, επρόκειτο να συνεδριάσει το Προεδρείο της Βουλής, προκειμένου να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της κύρωσης των τριών μνημονίων για τη βόρεια Μακεδονία, που υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να είναι η ερχόμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται δε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει πως θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος, ώστε να σημειωθούν διαρροές από τη ΝΔ, αλλά και να αναδείξει την αναντιστοιχία με τα όσα έλεγε προεκλογικά, για τη συμφωνία.

kontranews.gr

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν 4 μέλη οικογένειας, εκ των οποίων 3 παιδιά…

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σήμερα σε