Οργή Τουρκίας για την κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ, στη Θράκη

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θέτουν εκ νέου ζήτημα παρουσίας Ελληνικού Στρατού, στα χωριά της ‘μειονότητας’!

Η κοινή Ελληνοαμερικανική άσκηση στο Πετροχώρι της Ξάνθης, φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει την Τουρκία, η οποία θέτει για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν με ανακοίνωση του εξτρεμιστικού κόμματος DEP για χωριά της Ροδόπης) ζήτημα για την παρουσία Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, σε μειονοτικά χωριά. Αυτή τη φορά, όμως, με αφορμή κοινές Ελληνοαμερικανικές ασκήσεις αρμάτων μάχης, που διεξάγονται για πρώτη φορά, στην ελεύθερη Δυτική Θράκη.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, επικαλούμενα πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, «η κοινή άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ στη Θράκη πραγματοποιείται σε μια περιοχή, όπου κατοικούν πολλοί Τούρκοι, ενώ την ένταση στην Ανατ.Μεσόγειο η Ελλάδα τή μεταφέρει, στη Θράκη».

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, την άσκηση στο Πετροχώρι, όπου «Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι», θα παρακολουθήσουν ο Έλληνας Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και οι ανώτεροι διοικητές των ΗΠΑ, που υπηρετούν στην Ευρώπη.

Σημειώνεται επίσης ότι στην άσκηση που ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18/09, συμμετέχουν αμερικανικά άρματα μάχης M1A2 Abrams και Ελληνικά LEO2HEL και LEO2A4 του Ε.Σ και ήδη έχει πραγματοποιηθεί πλήθος βολών. Τα Ελληνικά πληρώματα έχουν επιδείξει εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας, ανάλογο ή και καλύτερο από αυτό των Αμερικανικών πληρωμάτων.

Greece and the US have launced military drills in an area populated by Turks in Western Thrace.

▪️As tensions with Turkey over the #EastMediterraneancontinue, Greece now tries to provoke Turkey using Western Thrace Turks.pic.twitter.com/8eisvi6Dhn

– EHA News (@eha_news) September 16, 2020

Διαβάστε Επίσης

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέα επιστολή Ερντογάν στους ηγέτες της ΕΕ, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Τι αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στη νέα του