Κατασκοπευτικό Γαλλίας, στη Μαύρη Θάλασσα

- in ΔΙΕΘΝΗ
Γαλλικό «χαστούκι» στην Τουρκία - Κατασκοπευτικό στη Μαύρη Θάλασσα

Ραγδαίες εξελίξεις θα έχουμε στο μέτωπο της Τουρκίας, καθώς, όπως έγινε γνωστό από γαλλικά ΜΜΕ, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αεροπορικές ασκήσεις γαλλικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το air-cosmos.com, σχεδιάζονται δύο ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού (σαν και αυτές που υλοποιεί η ελληνική ΠΑ με την USAF) με τη συμμετοχή γαλλικού αεροσκάφους εναερίου ανεφοδιασμού KC-135, πάνω από το Αιγαίο. Δεν είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο, αν το γαλλικό αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού θα συνοδεύεται από γαλλικά Rafale, εκτός από τα ελληνικά MIRAGE 2000-5, αλλά πιθανότατα αυτό είναι και το λογικό σενάριο. Την ίδια ώρα, το Παρίσι έχει στείλει εδώ και μερικές ημέρες κατασκοπευτικό πλοίο του γαλλικού ΠΝ στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο απέπλευσε από τη ναυτική βάση της Τουλόν.

Η αποστολή πληροφοριών του πλοίου αυτού στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα, δεν είναι μόνο κρίσιμη, αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητη λόγω των προκλήσεων, στην περιοχή.

Τέλος, αυτή η επιχείρηση συλλογής πληροφοριών θα αποτελούσε επίσης μέσο ενίσχυσης της διπλωματικής πίεσης, που ασκεί το Παρίσι στην Άγκυρα, τονίζουν οι Γάλλοι.

Διαβάστε Επίσης

Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ… Φόβοι για γενικευμένο πόλεμο !

Οι Αρμένιοι υποστηρίζουν ότι αιχμαλώτισαν τον Αζέρο στρατηγό