Ενώπιον Μισέλ το αίτημα της Λευκωσίας, για επιβολή κυρώσεων, στην Τουρκία

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε γύρω στις εννέα και δεκαπέντε το πρωί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο, ενόψει της κρίσιμης ειδικής συνεδρίας του Σώματος στις 24 Σεπτεμβρίου, που θα ασχοληθεί με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου ήρθε στην Κύπρο από την Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

λλλλ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος δήλωσε χθες ότι θέση της Κύπρου είναι ότι θα πρέπει η ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συζητήσει περαιτέρω κυρώσεις, για την Τουρκία. Εφόσον η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου και συνεχίζει τις έκνομες της ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ μας θα πρέπει να προχωρήσουμε σύμφωνα με τις αποφάσεις του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που έγινε στο Βερολίνο και σε συνέχεια των όσων είχαν ήδη συζητηθεί στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ο κ. Κούσιος.
 
Αναφορικά με την ανανέωση της δραστηριότητας του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ και την απομάκρυνση του Ορούτς Ρέις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι μια εξέλιξη, που αποδεικνύει την πολιτική της Τουρκίας, την πολιτική της αποσταθεροποίησης και της αμφισβήτησης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι κάτι, το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ευκαιρία να συζητήσει, κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είναι επίσης κάτι το οποίο θα αποτελέσει με βεβαιότητα αντικείμενο συζητήσεων, στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης

Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ… Φόβοι για γενικευμένο πόλεμο !

Οι Αρμένιοι υποστηρίζουν ότι αιχμαλώτισαν τον Αζέρο στρατηγό