Τουρκική εφημερίδα για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας

- in MEDIA

Εντός δέκα ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας στο Βερολίνο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, στο πρωτοσέλιδό της, με τίτλο «Προτεραιότητά μας η διπλωματία», αναφέρει ότι στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις να γίνουν αρχικά, σε χαμηλό επίπεδο και στη συνέχεια, σε υψηλό εάν χρειαστεί.

Η Άγκυρα ξεκαθάρισε στους Γερμανούς πως δεν θέλει συμμετοχή της Γαλλίας, στη διαδικασία του διαλόγου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα, η Άγκυρα δεν βλέπει αρνητικά την έναρξη διαλόγου με την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τη Σύνοδο της ΕΕ στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Γερμανίας το τελευταίο διάστημα, ενώ σε επαφές της με την Γαλλία ζήτησε να μην αυξηθεί περαιτέρω η ένταση. Στόχος των Γερμανών ο οποίοι συνεχίζουν τις επαφές τους με την Άγκυρα, λένε οι διπλωματικές πηγές της Μιλλιέτ, είναι σε πρώτο στάδιο να γίνουν συναντήσεις Ελλάδας – Τουρκίας σε χαμηλό επίπεδο και στη συνέχεια, εάν χρειαστεί, σε υψηλό επίπεδο.

Η Άγκυρα φέρεται να έχει απαντήσει ότι δεν βλέπει αρνητικά αυτή τη διαδικασία, αλλά διαμήνυσε ότι «χωρίς προκλήσεις θα καθίσουμε στο τραπέζι, για μια λύση». Σύμφωνα με την Μιλλιέτ, η Άγκυρα, η οποία ενοχλείται που η Γαλλία «φουσκώνει τα μυαλά της Ελλάδας», είπε ότι «πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι ‘χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς προϋποθέσεις».

Η Άγκυρα ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η Γαλλία δεν θα είναι μέρος της διαδικασίας και δεν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Μιλλιέτ αναφέρει ότι στην περίπτωση που αποδώσουν οι προσπάθειες των Γερμανών, τότε οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν, όπως και προηγουμένως, στο Βερολίνο.

ΚΥΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ… Φόβοι για γενικευμένο πόλεμο !

Οι Αρμένιοι υποστηρίζουν ότι αιχμαλώτισαν τον Αζέρο στρατηγό