Η Χεζμπολάχ σχηματίζει νέο «κυβερνο-στρατό», στη Μέση Ανατολή, εν γένει…

- in MEDIA
Η Χεζμπολάχ σχηματίζει νέο «κυβερνο-στρατό» σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή

Σύμφωνα με έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, η Χεζμπολάχ εκπαιδεύει έναν νέο «κυβερνο-στρατό», του οποίου η επιρροή θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, η Χεζμπολάχ από το 2012, πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών συνεδριών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι πράκτορες έμαθαν μεταξύ άλλων, να διαχειρίζονται τρόπους, ώστε να αποφεύγουν τη λογοκρισία σε σημαντικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πράκτορες φέρεται να εκπαιδεύτηκαν σε διάφορες χώρες, όπως το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, και τη Συρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι πληροφορίες έφτασαν στο φως της δημοσιότητας αφότου ένας άνδρας από τα μέλη της ομάδας κυβερνο-επιθέσεων, απεκάλυψε τα σχέδια της Χεζμπολάχ. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, ο συγκεκριμένος πληροφοριοδότης εμφανίζεται με το όνομα Μοχάμεντ, και ανέφερε ότι από το Ιράκ, έδωσε την εντολή να μετακινηθούν αρκετοί άνδρες στο Λίβανο, ώστε να εκπαιδευτούν στις συγκεκριμένες μεθόδους επιθέσεων.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της βρετανικής εφημερίδας. Ωστόσο, είναι σαφές πως δε θα επιβεβαίωνε ή σε κάθε περίπτωση, θα επέτρεπε σε μέλη της να μοιράζονται με εξωτερικούς παράγοντες παρόμοιες πληροφορίες.

Διαβάστε Επίσης

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέα επιστολή Ερντογάν στους ηγέτες της ΕΕ, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Τι αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στη νέα του