«Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να εκτιμήσει τα μικρά πράγματα, δεν θα εκτιμήσει ποτέ και τα μεγάλα»

- in EDITORIAL, ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Διαφορετικά, η απογοήτευση που θα αισθανθούμε αργότερα είναι αναμενόμενη. Η παράμετρος που θα πρέπει να σκεφτούμε αρχικά είναι αν τα άτομα, για οποία θα δώσουμε κομμάτι της ψυχής μας, μάς έχουν δώσει δείγματα της αξιοπιστίας τους ή όχι.

Συνήθως, ο πραγματικός χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται από τα μικρά και καθημερινά πράγματα, διότι στα μεγάλα είναι προετοιμασμένος και ξέρει να κρύβεται καλά. Μόλις μάς δώσει κάποιο δείγμα της αρνητικής του συμπεριφοράς και μάς δημιουργήσει το αίσθημα της αμφιβολίας, πρέπει να κρατήσουμε μια άμυνα προστασίας προς τον εαυτό μας. Ποτέ δεν τά δίνουμε όλα μονομιάς, αλλά με μικρές δόσεις, ώστε να δούμε πως θα αντιδράσει ο αποδέκτης μας. Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να εκτιμήσει τα μικρά και απλά πράγματα, δεν θα εκτιμήσει ποτέ και τα μεγάλα.

Λειτουργεί ως αρπακτικό. Λατρεύει να παίρνει, χωρίς ποτέ να δίνει. Εκτός αυτού δεν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη εκτίμηση και θεωρεί τον συνάνθρωπό του υποχρεωμένο να συνεχίζει να προσφέρει. Μη βάζεις ποτέ παρωπίδες στις σειρήνες, που σού κρούουν το κώδωνα του κινδύνου. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Πράξε με γνώμονα τη λογική. Η καρδιά πολλές φορές παρασύρεται από λόγια μεγάλα. Οι πράξεις όμως κάνουν τη διαφορά. Δώσε έμφαση από την πιο μικρή, την πιο απλή έως την πιο μεγάλη. Κι άσε τα λόγια να εξανεμιστούν, να χαθούν, να γίνουν ένα με τον ουρανό.

Μαρία Αρφαρά

Συγγραφέας: Μαρία Αρφαρά

H Aρφαρά Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο όπου κατοικεί μόνιμα. Η καταγωγή της είναι από την πανέμορφη Σύμη. Σπούδασε marketing στο Αμερικανικό κολέγιο (Deree College). To πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο » Όσα έγραψε η μοίρα» , εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 απο την Αnima εκδοτική.

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από