Σεπτέμβριος 30, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στάινμαϊερ: «Η ανευθυνότητα των λίγων κίνδυνος, για όλους» 

- in ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Στάινμαϊερ: Η ανευθυνότητα των λίγων κίνδυνος για όλους
Στάινμαϊερ: Η ανευθυνότητα των λίγων κίνδυνος για όλους

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ώστε οι πολίτες να μην ενεργούν απερίσκεπτα, λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων του κορωνοϊού, στη Γερμανία

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Γερμανός πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες «να συνεχίσουν να ενεργούν υπεύθυνα, για να αποτρέψουν ένα δεύτερο «lockdown». Εάν δεν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τώρα, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία πολλών ανθρώπων και πέραν τούτου την ανάκαμψη της οικονομίας, του πολιτισμού και της κοινωνίας στο σύνολό της», όπως είπε.

Συγκεκριμένα, ο Στάινμαϊερ τόνισε την «ανάγκη να τηρούνται οι αποστάσεις, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και να φορούν όλοι μάσκα προστασίας στο στόμα και τη μύτη, όπου αυτό συνιστάται. Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να επωφεληθούν από τις δυνατότητες να κάνουν τέστ. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, ακόμα κι αν είναι δύσκολο. Η ανευθυνότητα μερικών ανθρώπων αποτελεί κίνδυνο για όλους», τόνισε.

«Η καλοκαιρινή διάθεσή μας κάνει καλό σε όλους μας, αλλά δεν πρέπει να μάς οδηγήσει στο να είμαστε απρόσεκτοι στην καταπολέμηση της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να δούμε πόσο αβέβαιη και ασταθής είναι η κατάσταση. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δεν έχει ξεπεραστεί, το αντίθετο, βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση της. Επιπλέον, ο αριθμός των λοιμώξεων στη Γερμανία αυξήθηκε, στο μεταξύ διάστημα. Είναι σαφές ότι μια ακόμα φάση στασιμότητας θα μάς έπληττε ακόμα πιο σκληρά», κατέληξε ο Στάινμαϊερ.

Πηγή : Deutschlandfunk, Suedeutsche Zeitung

Διαβάστε Επίσης

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέα επιστολή Ερντογάν στους ηγέτες της ΕΕ, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Τι αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στη νέα του