Σεπτέμβριος 30, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Ένας άνθρωπος χάνει τηζωή του, κάθε επτά λεπτά, στο Ιράν… 

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορωνοϊός: Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε επτά λεπτά στο Ιράν – Συγκλονίζουν τα στοιχείαΈνας άνθρωπος πεθαίνει, κάθε επτά λεπτά στο Ιράν, λόγω του COVID-19, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ενώ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 215 καταγεγραμμένους θανάτους λόγω της ασθένειας, κατά το τελευταίο 24ωρο, και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης προειδοποίησαν, για τη μη τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σίμα Σαντάτ Λάρι δήλωσε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ότι οι 215 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων νεκρών σε 17.405 στο Ιράν, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 2.598 σε 312.035.

Σε πλάνα, που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, εμφανίζονται πολλοί Ιρανοί σε πολυσύχναστο δρόμο της Τεχεράνης να μη φορούν μάσκα ή να μη τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κάποιοι ειδικοί έχουν αμφισβητήσει την ακρίβεια των επίσημων στοιχείων του Ιράν. Έκθεση από ερευνητικό κέντρο του ιρανικού κοινοβουλίου τον Απρίλιο άφησε να εννοηθεί ότι ο απολογισμός της πανδημίας ίσως είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τους αριθμούς, που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας. Η έρευνα ανέφερε ότι τα επίσημα στοιχεία του Ιράν για τον κορωνοϊό βασίζονται μόνο στον αριθμό των θανάτων στα νοσοκομεία και αυτών, που είχαν ήδη βρεθεί θετικοί σε αυτόν.

Το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε σήμερα ότι με βάση στοιχεία από ανώνυμη πηγή ο αριθμός των θανάτων στο Ιράν ίσως είναι τριπλάσιος, σε σχέση με τις επίσημες αναφορές. Οι ιρανικές Αρχές υγείας διέψευσαν το δημοσίευμα και είπαν ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη.

Με τους θανάτους, λόγω κορωνοϊού, να καταγράφουν άλμα από τότε που χαλάρωσαν οι περιορισμοί στα μέσα Απριλίου, οι ιρανικές αρχές έχουν πει ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 θα επιβληθούν εκ νέου, εάν δεν τηρούνται οι κανονισμοί για την υγεία. Από τον περασμένο μήνα, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους και στεγασμένους χώρους.

Η ιρανική Εθνική Ομάδας Δράσης για τον κορωνοϊό αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα, εάν θα διενεργηθούν τον Αύγουστο οι πανεθνικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με τη συμμετοχή άνω του 1 εκατ. Υποψηφίων, ενώ πολλοί Ιρανοί ζητούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αναβολή των εξετάσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε Επίσης

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέα επιστολή Ερντογάν στους ηγέτες της ΕΕ, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

Τι αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στη νέα του