«Όταν η καλοσύνη μεταφράζεται ως αδυναμία»

- in EDITORIAL, ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Είναι φυσικό στις μέρες μας που η καχυποψία κυριαρχεί στις ανθρώπινες σχέσεις, να επικρατεί πανηγυρικά αυτή η αντίληψη. Μια αντίληψη όμως που είναι λανθασμένη, αν σκεφτούμε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Κάποιοι έχουν φιλοσοφήσει τη ζωή και έχουν αποφασίσει να πράττουν με ανιδιοτέλεια και καλοσύνη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χαζοί ή ηλίθιοι. Ξέρουν ακριβώς τι κάνουν, όπως γνωρίζουν πολύ καλά τι σκέφτεται ο περίγυρος γι΄ αυτούς. Το ότι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και αγνοούν τα ειρωνικά βλέμματα και σχόλια δεν σημαίνει πως δεν καταλαβαίνουν. Στην πλειοψηφία είναι άνθρωποι έξυπνοι, που αγωνίζονται για το κοινό καλό. 

Στόχος τους είναι να αποτελέσουν πρότυπο, που θα αλλάξει την κοινωνία μας προς το καλύτερο. Παραδίδουν μαθήματα ζωής με έναν δικό τους φιλικό, καλοσυνάτο τρόπο και παρακινούν τους γύρω τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Ξέρουν πολύ καλά πως λίγοι θα εκτιμήσουν τη στάση τους, αλλά συνεχίζουν να αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

Όταν τύχει λοιπόν και συναντήσετε έναν τέτοιο άνθρωπο, δώστε έμφαση στο σπινθηροβόλο βλέμμα του, που εκπέμπει εξυπνάδα και αγάπη. Παρατηρήστε τις εκφράσεις του προσώπου του, όταν μιλά. Δώστε τη δυνατότητα στον εαυτό σας να συναναστραφεί μαζί του και νιώστε γαλήνη και ηρεμία να πλημμυρίζει την ψυχή σας. Τότε, αυτόματα όχι μόνο θα πάψετε θα τόν θεωρείτε χαζό, αλλά θα προκαλέσει τον θαυμασμό σας, που καταφέρνει να μεταδίδει τόσο υπέροχα συναισθήματα σε άλλους ανθρώπους.

Μονάχα τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι ο καλός άνθρωπος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που προσπαθεί με το δικό του ξεχωριστό τρόπο να σάς παρασύρει, ώστε να αντιληφθείτε ότι η ζωή δεν είναι μαύρη ή γκρίζα. Παρά τις αντιξοότητες που συναντάμε στο διάβα μας, αν χειριστούμε σωστά μια κατάσταση, θα αρχίσει να πέφτει, από το γκριζόμαυρο μέχρι πρωτίστως παρόν μας, χρυσόσκονη η οποία θα φωτίζει με τη λάμψη της και θα δίνει μια άλλη οπτική της ζωής. Πιο φωτεινή, πιο λαμπερή, πιο ωραία.

Μαρία Αρφαρά

Συγγραφέας: Μαρία Αρφαρά

H Aρφαρά Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο, όπου κατοικεί μόνιμα, με καταγωγή από την πανέμορφη Σύμη. Σπούδασε marketing στο Αμερικανικό κολέγιο (Deree College). To πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο » Όσα έγραψε η μοίρα» , εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 απο την Αnima εκδοτική.

Διαβάστε Επίσης

Δ. Βερύκιος: «Ούτε θερμό – ούτε πόλεμος»

 Επί 44 ολόκληρα χρόνια τα ίδια και τα