Συνάντηση Μακρόν – Αναστασιάδη και οι δηλώσεις των δύο πολιτικών

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
LIVE οι δηλώσεις Μακρόν - Αναστασιάδη

Στις 12μ (ώρα Κύπρου) θα παρακαθίσουν σε συνάντηση, με τη συμμετοχή των μελών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας στους τομείς της Ενέργειας και της Άμυνας, οι διμερείς σχέσεις, οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τις προτεραιότητες της ΕΕ.

https://video.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t42.26565-2/10000000_2657401111144175_494712379774757752_n.mp4?_nc_cat=100&_nc_sid=985c63&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6Im9lcF9zZCJ9&_nc_ohc=Z4ptkCaeF1AAX-7km91&_nc_ht=video.fath4-2.fna&oh=3018475dc954669d223565da5b9d8b1c&oe=5F197087

Κύπρος θα είναι πάντοτε η πιο φιλόξενη χώρα για τον γαλλικό στόλο

Πρόεδρος Αναστασιάδης σε Μακρόν: Η Κύπρος η πιο φιλόξενη χώρα του γαλλικού στόλου

Έπλεξε το εγκώμιο του Γάλλου Προέδρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πιο φιλόξενη χώρα για τον γαλλικό πολεμικό στόλο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στο Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, πριν από τη συνάντηση που θα έχουν, στα Ηλύσια Πεδία. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε τον ηγετικό ρόλο του Εμανουέλ Μακρόν τονίζοντας ότι με τις δικές του πρωτοβουλίες έρχεται να καλύψει το κενό που παρατηρείται, εξαιτίας της απουσίας της ΕΕ από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.Στο Παρίσι ο Αναστασιάδης - Συνάντηση με Μακρόν

«Αυτά που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες και τους προηγούμενους μήνες, η παραβίαση της ΑΟΖ της ΚΔ και η απειλή για εποικισμό της Αμμοχώστου τα όσα διαδραματίζονται στη Συρία, το Ιράκ, τούτες τις μέρες και τούτες τις ώρες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Λιβύη καταδεικνύουν πως υπάρχει ένα κενό από πλευράς Ευρώπης, αλλά και πόσο μέσα από τις πρωτοβουλίες του Εμανουέλ Μακρόν αναπληρούται μια ακτίδα ελπίδας, που τρέφουν οι χώρες που επηρεάζονται», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση, θα συζητηθούν θέματα, που άπτονται της συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας, οι διμερείς σχέσεις, οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τις προτεραιότητες της ΕΕ.

Στη συνέχεια, «στις 12μ (ώρα Κύπρου) θα παρακαθίσουν σε συνάντηση, με τη συμμετοχή των μελών των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας στους τομείς της Ενέργειας και της Άμυνας, οι διμερείς σχέσεις, οι προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν τις προτεραιότητες της ΕΕ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση θα συμμετέχουν από κυπριακής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι Παντιάς Ηλιάδης, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα, στο περιθώριο της συνάντησης των δύο Προέδρων, ο Υπουργός Άμυνας θα έχει συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογο του Φλοράνς Παρλί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αντιπροσωπεία θα επιστρέψουν στην Κύπρο αργά το απόγευμα σήμερα, καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/politics/synantisi-ptd-makron-sto-parisi-sti-skia-ton-toyrkikon-prokliseon

Μακρόν: Δεν πρέπει να αφήσουμε τη Μεσόγειο, στα χέρια της Τουρκίας

Σκληρές δηλώσεις για την Τουρκία και στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο από τον Γάλλο Πρόεδρο. Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν το θανάσσιο χώρο, στην Ανατολική Μεσόγειο. Απέναντι στην Τουρκία και δίπλα σε Κύπρο και Ελλάδα στάθηκε για ακόμα μια φορά ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο, στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Παρίσι. Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες, στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις.

«Η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πιο φιλόξενη, μεταξύ των χωρών όσον αφορά τον γαλλικό στόλο και όχι μόνο. Υπήρξαμε πάντοτε και συνεχίζουμε να είμαστε μια χώρα πραγματικής σταθερότητας και ασφάλειας, στην περιοχή. Βοηθήσαμε στο παρελθόν στην εκκένωση των χημικών από την Συρία, βοηθήσαμε πολλές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, όπως του Λιβάνου, και ενδεχομένως να χρειαστεί να ξανασυμβάλλουμε και προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης κατά την προσέλευσή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στη Γαλλία.

Διαβάστε Επίσης

Βραζιλία: Πατέρας έδωσε 2 ευρώ σε άστεγο, για να κάψει το πτώμα της κόρης του…

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από