Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν μετανάστες για νέα εφόρμηση, στα ελληνικά νησιά

- in MEDIA

Η Ελληνική επιλογή είναι πλέον μια, η αποτροπή των έκνομων ενεργειών από την Τουρκική πλευρά. Όλο και περισσότερες πληροφορίες, που επεξεργάζεται εδώ και λίγα 24ωρα το Επιτελείο, κάνουν λόγο για μεγαλύτερη συγκέντρωση μεταναστευτικού πληθυσμού, στα Μικρασιατικά παράλια. Τονιστέον ότι από την ημέρα που ξέσπασε η ασύμμετρη απειλή κατά της Ελλάδας, η Τουρκία πιάστηκε στα πράσα δυο φορές και η δημοσιοποίηση των προθέσεων λειτούργησε αποτρεπτικά. Πάντως και οι παρατηρήσεις με διαφορετικά μέσα από τα Ελληνικά πολεμικά πλοία ή τα νησιά επιβεβαιώνουν αυτές τις πληροφορίες.

Κατά συνέπεια, ο γνωστός μονόδρομος της επαύξησης της αποτρεπτικής ισχύος, κυρίως με την αποφασιστική παρουσία ανεβάζει τον πήχη της επιφυλακής. Μια επιφυλακή, η οποία δεν σταμάτησε εδώ και μήνες, για τα πληρώματα των σκαφών του Λ.Σ., των Αμφίβιων Καταδρομέων και του Πολεμικού Ναυτικού και που αυτή η διακλαδική προσπάθεια έδειξε ότι τ’ αυξημένα αντανακλαστικά φέρνουν αποτελέσματα και μειωμένες ροές.

Αδιάψευστα στοιχεία…

Από τον Φεβρουάριο δεν είναι λίγες οι φορές, που τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας- που έχουν πρώτα τον λόγο- αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν απαθανατίσει στα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης τις έκνομες ενέργειες των Τούρκων, οι οποίοι έχουν λειτουργήσει στον απόλυτο βαθμό ως ένστολοι διακινητές.

Για να επιτευχθούν μάλιστα αυτοί οι σκοποί, οι Τούρκοι ακτοφύλακες δεν είναι λίγες οι φορές που δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις, με παράνομους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές μεταναστών. Κι όταν έβλεπαν ότι το σχέδιό τους δεν βγαίνει, ακολουθούσαν άλλες «ανθρωπιστικές» μεθόδους, να κρύβουν δηλαδή στις πρύμνες τους τις βάρκες των μεταναστών, για να τις εγκαταλείπουν στην οριογραμμή, με την ελπίδα ότι ο αέρας θα τούς σπρώξει προς την Ελληνική πλευρά. Τέτοιες εικόνες-ντοκουμέντο on line βλέπουν σχεδόν κάθε βδομάδα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων από τη θαλάσσια οριογραμμή.

Οι δυο πλευρές ισορροπούν σε μια κλωστή, διότι ακόμη και την αποτρεπτική προσπάθεια της Ελλάδας, η Τουρκία έχει επιχειρήσει αρκετές φορές να τήν εκμεταλλευτεί είτε με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων – είτε με επικίνδυνες ενέργειες προς τα Ελληνικά πληρώματα.

Ακόμη και τον Ιούνιο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, υπήρχαν περιστατικά, που χρειάστηκε οι Αμφίβιοι καταδρομείς να λάβουν εμφανή μέτρα ασφαλείας, εφαρμόζοντας κανόνες εμπλοκήςμ για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Σε όλα τα ΕΤΕΘ λένε ανώτεροι Αξιωματικοί, τα πληρώματα των Magna έχουν ζήσει από τον Φεβρουάριο κάποιο σοβαρό περιστατικό πρόκλησης, που η ψυχραιμία και η εμπειρία απέτρεψαν κάποιο επεισόδιο.

Ετοιμάζουν επανάληψη της ασύμμετρης απειλής παράλληλα με το ερευνητικό;

Και εδώ, παράλληλα με την αύξηση της επιφυλακής, έρχεται να προστεθεί ένα επιπλέον ερώτημα ή καλύτερα, προστίθενται ένα ακόμη κομμάτι στο μεγάλο παζλ της προκλητικότητας της Τουρκίας, που είναι η ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού.

Ήδη, οι επιστολές στον ΟΗΕ, η επέκταση της επιχείρησης να σβήσουν από τον χάρτη Ελληνικά νησιά, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων επί των νησιών, το βάπτισμα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε Τουρκική, είναι βασικά κομμάτια του μεγάλου παζλ που συμπληρώνουν τη λέξη «προκλητικότητα». Τα τελευταία 24ωρα προστίθενται και η απόπειρα ενεργοποίησης της ασύμμετρης απειλής. Οι ιδιαίτερα αυξημένοι αριθμοί μεταναστών, που εκ νέου συσσωρεύονται στα Μικρασιατικά παράλια, αποτελούν το βασικό δείγμα της απόλυτης χειραγώγησης και των διακινητών και του σχεδίου.

Με αυτό το υβριδικό όπλο η Άγκυρα επιχειρεί να δείξει ότι η Ελλάδα δεν έχει ν’ αντιμετωπίσει την Τουρκία, στην περίπτωση κίνησης σεισμογραφικού. Η κίνηση και οι προθέσεις δείχνουν ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ακόμη όπλο που ενεργοποιεί η Τουρκία αναλόγως του πόσο είναι στριμωγμένη με τα όσα πράττει. Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε προειδοποιήσει για την έναρξη του επόμενου γύρου, ύστερα από το χαστούκι του Έβρου. Ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού και εκείνος από την πλευρά του έχει κάνει το ίδιο. Οι απόπειρες εισόδου στην Ελλάδα στον Έβρο το τελευταίο Σ/Κ ήταν και εκείνες αυξημένες και τώρα, οι Επιτελείς βλέπουν τη συσσώρευση μεγάλου αριθμού μεταναστών, στα παράλια.

Πηγή: Hellas Journal

Διαβάστε Επίσης

Δένδιας προς Άγκυρα: Δεν θα υπάρξει ανοχή – Αποχωρήστε άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

«Δεν θα υπάρξει ανοχή στις προκλήσεις της Τουρκίας»,