Συνάντηση Αναστασιάδη – Μητσοτάκη, στο Μαξίμου

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για Αγία Σοφία: «Θα πρέπει να έχει ανάλογη αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας»

Σε δηλώσεις, που παραχώρησαν από κοινού στους δημοσιογράφους, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος ανέφερε ότι θα συζητηθούν πολλά, μεταξύ των οποίων και το Ταμείο Ανάκαμψης, ενόψει και του Συμβουλίου Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στις Βρυξέλλες. 

Κυριάκος Μητσοτάκης – Πρωθυπουργός Ελλάδας
«Έχουμε να συζητήσουμε πολλά ως προς το τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και πώς θα συντονίσουμε τις πράξεις μας και τις ενέργειές μας σε αυτό το δύσκολο κλίμα, που επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί».

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την χαρά του για το πρώτο του -εκτός Κύπρου- ταξίδι στην Αθήνα, με στόχο το συντονισμό και την άριστη συνεργασία, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Νίκος Αναστασιάδης – Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Είναι μια πρόκληση που πιστεύω ότι θα πρέπει να έχει ανάλογη αντίδραση από την πλευρά της παγκόσμιας κοινότητας. Θέλω να πιστεύω ότι θα επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά. Και για εμένα, αυτό που είναι το καλύτερο δυνατό είναι η επικράτηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της καλής γειτονίας». 

Νωρίτερα, σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε Επίσης

Δένδιας προς Άγκυρα: Δεν θα υπάρξει ανοχή – Αποχωρήστε άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

«Δεν θα υπάρξει ανοχή στις προκλήσεις της Τουρκίας»,