ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ – ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο συνδικαλιστικός μας χώρος, ο ΣΣΕΤΕ, τα τελευταία τρία χρόνια, βυθίζεται στην κρίση και την  τελμάτωση, ακολουθώντας τη γενικότερη απαξίωση των θεσμών και των κοινωνικών διεκδικήσεων. 

Η αδιέξοδη, και σίγουρα κατώτερη των περιστάσεων, πολιτική που ακολούθησε ο ΣΣΕΤΕ το διάστημα αυτό,  που η εκάστοτε διοίκηση της τράπεζας, σε συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση, έβαλαν στο στόχαστρο τον λογαριασμό της επικούρησής μας, διόγκωσε το αδιέξοδο και την απελπισία 17.500 περίπου συναδέλφων/συνταξιούχων.  

Αποδείχτηκε ότι ο ΣΣΕΤΕ, με τις επιλογές της πολιτικής στις οποίες εγκλωβίστηκε, αδυνατεί να αντισταθεί αποτελεσματικά και να στηρίξει τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Αντίθετα, ο ανεξήγητος εναγκαλισμός με τις καρέκλες και τα αξιώματα υποθάλπει τα κεκτημένα και τις διεκδικήσεις μας. 

Με την πολιτική των εθελούσιων εξόδων, ο αριθμός των συνταξιούχων έχει αυξηθεί και συνάμα αυξήθηκαν και τα θέματα που πρέπει να διαχειρισθεί ο ΣΣΕΤΕ. Ταυτόχρονα, μειώθηκε και ο μέσος όρος ηλικίας, με αποτέλεσμα νεώτεροι άνθρωποι, με γνώσεις, εμπειρία και ικανότητες, να είναι διαθέσιμοι και να έχουν θέληση να προσφέρουν. 

Ο ΛΕΠΕΤΕ, συνδικαλιστικά έχει τελειώσει. Ό,τι ήταν να γίνει, και μπορούσε να γίνει, δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα δύο αντισυνταγματικές νομοθετήσεις. Το θέμα πλέον βρίσκεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και έχουμε δρόμο ακόμα, με συμπαραστάτες τους δικηγόρους, που από την αρχή ήταν δίπλα μας.

Όμως, τα προς διεκδίκηση θέματα είναι πολλά. 

Είναι το ΤΥΠΕΤ, είναι ο επανυπολογισμός των συντάξεών μας (άλλο ένα εξόφθαλμα αντισυνταγματικό νομοθετικό έκτρωμα), είναι τα δάνειά μας (άλλος ένας βραχνάς στα καταληστευμένα νοικοκυριά των συνταξιούχων), είναι οι επαπειλούμενες νέες μειώσεις των συντάξεων, η προαναγγελθείσα μείωση (ίσως και κατάργηση) της επικούρησης που παίρνουμε αυτή τη στιγμή, είναι και πολλά άλλα.

Χρειάζεται, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να σφυρηλατηθεί η ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ – ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το μέτωπο Εθνικής τράπεζας,  κυβέρνησης και επαγγελματιών κομματικοσυνδικαλιστών.

Και ακριβώς, επειδή ο αγώνας για το δίκιο μας όχι μόνον δεν σταματά, αλλά θα συνεχισθεί με μεγαλύτερη ένταση, έχουμε ανάγκη από έναν σύλλογο ΔΥΝΑΜΙΚΟ, αποφασισμένο να σταθεί στο πλάι των μελών του και με θέληση να διεκδικήσει πίσω τα κεκτημένα μας. Έναν σύλλογο απαρτιζόμενο με νέους πλέον ανθρώπους, άφθαρτους, με ανοικτό πνεύμα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, χωρίς αγκυλώσεις και παλαιο-κομματικο-συνδικαλιστικές μεθόδους, χωρίς ατέρμονες συνδικαλιστικές θητείες. 

Χρειαζόμαστε έναν σύλλογο:

Με ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ και όχι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

Που θα μάχεται, για τα συμφέροντα και το δίκιο των μελών του.

Που θα διαχειρίζεται τις εισφορές μας, με σεβασμό και προς όφελός μας.

Που θα εκσυγχρονιστεί, θα λειτουργεί με διαφάνεια και θα αφουγκράζεται τον παλμό των γεγονότων.

Που θα είναι μπροστάρης, στις διεκδικήσεις μας και όχι ουραγός. 

Με τη δημιουργία της νέας μας παράταξης, «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ», οραματιζόμαστε και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να συμβάλουμε στην αλλαγή του σκηνικού, στον τερματισμό του αρρωστημένου και εξαρτώμενου κατεστημένου, στην δημιουργία ενός υγιούς δημοκρατικού και ανανεωμένου συλλόγου, που θα είναι πόλος έλξης και επαναφοράς των συναδέλφων, που αποχώρησαν αηδιασμένοι.   

Παρόντες από την αρχή αυτής της περιπέτειας, παρόντες σε κάθε αγωνιστικό κάλεσμα, σε κάθε δράση (δικαστήρια, διαδηλώσεις, καταλήψεις, αποκλεισμούς, κάθε μορφής διαμαρτυρίες), σε κάθε ενέργεια υπέρ του ΛΕΠΕΤΕ μας και όχι μόνον, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι αυτή τη στιγμή. 

Εμείς, στη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ, είμαστε διατεθειμένοι, και θα επιδιώξουμε, να συνεργασθούμε με τις υγιείς δυνάμεις, που συμβαδίζουν με τις θέσεις, τις αρχές και τα πιστεύω μας, για τις κοινωνικές αξίες και το δίκαιο των διεκδικήσεών μας, για την αναβάπτιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του συλλογικού μας οργάνου, απέναντι στις νέες και σκληρότερες προκλήσεις, που έρχονται.

Χωρίς κομματική ή άλλου είδους εξάρτηση, σκοπός μας είναι να συμβάλουμε και εμείς στην αναγέννηση του ΣΣΕΤΕ και την ανάδειξή του σε θεσμό-σύμβολο δημοκρατικής λειτουργίας και αποτελεσματικής δράσης, με κύρια χαρακτηριστικά την άμεση ανταπόκρισή του στις προκλήσεις των καιρών και τα προβλήματα των συνταξιούχων, τη μαζική συμμετοχή, τη διαφάνεια σε όλους τους τομείς και τον σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας.


Βασική μας Αρχή και Θέση

Η αδέσμευτη, ακομμάτιστη και αποφασιστική/μαχητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.  

 Το πρόγραμμά μας 

Στον αγωνιστικό τομέα:

 • Η διεκδίκηση του ΛΕΠΕΤΕ Καθορισμένων και Εγγυημένων παροχών, μέχρι την τελική μας δικαίωση και την δημοσιοποίηση του θέματος, όπου και όπως μπορούμε.
 • Η παρακολούθηση των μηνυτήριων αναφορών, με απώτερο σκοπό το άνοιγμα του λογαριασμού (δεν το ξεχνάμε).
 • Το ΤΥΠΕΤ (η βιωσιμότητά του, η διεκδίκηση της εκπροσώπησής μας και της ισότιμης συμμετοχής μας,  κλπ). H αυτονομία του ΤΥΠΕΤ πρωτεύον μέλημά μας και αυτοσκοπός.
 • Η άμεση ενασχόληση με τα θέματα που τρέχουν και που συνεχώς προκύπτουν (επανυπολογισμός), με τον νόμο-έκτρωμα του Κατρούγκαλου, που παραβιάζει κατάφωρα τη συνταγματική αρχή της ισονομίας (και που διεκδικούμε – στην αρχή της ισονομίας – την εφαρμογή των διατάξεών του σε όλους μας), με τα θέματα που έχουν διασαλέψει την οικογενειακή μας ηρεμία και έχουν γίνει θηλιά στον λαιμό μας (δάνεια) κ.α.

Στον τομέα του ΣΣΕΤΕ:

 • Η εξυγίανση λειτουργίας του (με διαφάνεια και ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς).
 • Η Μείωση του ποσοστού εισφοράς μας.
 • Βασική μας προτεραιότητα: Η ανοιχτή  διεξαγωγή των συνεδριάσεων των Δ.Σ., και η δυνατότητα παρακολούθησής των από όλους τους συναδέλφους, μέσω online μετάδοσης. Έχουμε επικαιροποιήσει την προσφορά, που είχε ζητηθεί το 2017, με όλα τα προαπαιτούμενα, και η εφαρμογή είναι πλέον έτοιμη, για εγκατάσταση.
 • Η δημιουργία μιας νέας λειτουργικής ιστοσελίδας του συλλόγου, η συγκέντρωση, καταγραφή και ψηφιοποίηση όλου του αρχειακού υλικού, καθώς και η δυνατότητα ανεύρεσης οποιουδήποτε αρχείου. 
 • Η πρόσκληση και η στελέχωση των επιτροπών με συναδέλφους, που διαθέτουν γνώση και εμπειρία, ανεξαρτήτως παραταξιακών προτιμήσεων.
 • Η δημιουργία γραφείου εξυπηρέτησης των συναδέλφων, για κάθε τους πρόβλημα.
 • Ενέργειες για την ανακούφιση των συναδέλφων, που χρήζουν βοηθείας, οικονομικής ή υλικής

Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε ακόμα μία παράταξη με στείρα καταγγελτική και αντιπολιτευτική τακτική. 

Στόχος μας είναι η αναγέννηση του συλλόγου μας, η ανάκτηση της αξιοπιστίας του και η αποτελεσματική λειτουργία του, προς όφελος των μελών του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, που οραματίζονται και ελπίζουν σε έναν τέτοιο σύλλογο, να συμπαραταχθούν μαζί μας. Γιατί Ο ΣΣΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ !


ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; 


ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΑΘΗΝΑ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΣΟΦΙΑ
ΑΡΜΑΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΕΛΠΙΔΑ
ΒΑΡΩΝΟΥ ΡΕΝΑ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΒΛΑΧΑΒΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΣΗΣ
ΓΚΑΡΑΜΕΤΣΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΓΚΙΟΡΤΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΔΕΣΠΟΤΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΔΕΣΥΠΡΗΣ ΜΙΛΤΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΖΗΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΖΟΛΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΠΑΡΗΣ
ΛΙΑΡΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΛΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΘΟΣ
ΜΑΤΣΑΓΚΑΣ ΤΑΣΟΣ
ΜΠΟΛΑΝΗΣ ΒΕΝΗΣ
ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗΣ ΡΟΥΣΙΟΣ
ΝΙΚΗΤΑΚΗ  ΜΑΡΙΑ
ΠΑΝΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΚΑΝΕΛΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΙΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΡΕΤΣΙΝΑ ΕΛΣΗ
ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΕΛΕΝΗ
ΨΩΜΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΒΕΡΟΥΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ
ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΓΙΟΥΜΠΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΝΙΑ
ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΔΑΝΙΑ 
ΓΡΙΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΟΜΕΝΙΚΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΔΡΟΣΕΡΟΣ ΑΡΗΣ ΔΕΛΦΟΙ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΣΗΘΙ
ΚΑΒΟΥΚΛΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΡΟΔΟΣ
ΚΑΪΑΦΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ
ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΩΝ ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΝΙΑ
ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΚΟΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΧΙΟΣ
ΚΥΡΤΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΤΑ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΗΒΑ
ΛΙΟΝΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΜΟΣ
ΛΟΥΑΡΗΣ ΤΑΣΟΣ ΒΟΛΟΣ
ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΜΕΛΙΔΟΝΙΩΤΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΙΟ – ΑΧΑΪΑ
ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΝΟΤΑΣ  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΑΜΑ
ΠΑΝΟΥΣΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΟΣ
ΠΑΝΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑ
ΠΑΞΙΜΑΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΑΣΤΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΠΡΟΒΙΑ-ΑΡΒΑΝΙΤΑ ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΑΜΦΙΣΣΑ
ΡΑΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑ
ΣΑΒΒΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΣΙΑΦΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑ
ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ
ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΜΟΣ
ΤΖΩΡΤΖΑΚΑΚΗΣ ΚΙΤΣΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΣΑΓΚΑΡΕΛΛΗΣ ΒΙΚΤΩΡ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΝΤΙΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΔΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε Επίσης

Δένδιας προς Άγκυρα: Δεν θα υπάρξει ανοχή – Αποχωρήστε άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

«Δεν θα υπάρξει ανοχή στις προκλήσεις της Τουρκίας»,