Αύγουστος 6, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σερβία: Δεύτερη νύχτα διαδηλώσεων και επεισοδίων, έξω από το κοινοβούλιο 

- in ΔΙΕΘΝΗ
Σερβία: Δεύτερη νύχτα διαδηλώσεων και επεισοδίων έξω από το κοινοβούλιο

Επεισόδια σημειώθηκαν, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, στο Βελιγράδι, καθώς ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας διέλυσαν τη συγκέντρωση, που διοργάνωσε η αντιπολίτευση μπροστά από τη βουλή της Σερβίας, το βράδυ της Τετάρτης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών αφαίρεσε τα μεταλλικά κιγκλιδώματα, που περιβάλλουν το κτήριο της βουλής και κατευθύνθηκαν προς την είσοδο, πετώντας πέτρες και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών.

Η Αστυνομία απάντησε, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πέρασε στην αντεπίθεση, διαλύοντας τη συγκέντρωση. Χιλιάδες διαδηλωτές μετά την επέμβαση της Αστυνομίας, διέφυγαν στους γύρω από την βουλή δρόμους, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη συμπλοκές

Στο κέντρο του Βελιγραδίου εμφανίστηκε και η έφιππη Αστυνομία, ενώ στους δρόμους κυκλοφορούν, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, τεθωρακισμένα οχήματα των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας. Επεισόδια γίνονται και στην πόλη Νόβισαντ, όπου διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλουν, στο δημαρχείο.

Τεταμένη είναι η κατάσταση και στην πόλη Νις, όπου χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία, στο κέντρο της πόλης. Όλες αυτές οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για τη Σερβία». Αίτημά τους είναι να αντικατασταθούν όλα τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας με επιδημιολόγους, που θα αντιμετωπίζουν την κρίση του κορωνοϊού, με επιστημονικά κριτήρια και όχι πολιτικά.

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Τρίτης, χιλιάδες διαδηλωτές πιάστηκαν στο Βελιγράδι στα χέρια με την Αστυνομία, ενώ πολλοί αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο κοινοβουλευτικό κτήριο, λίγη ώρα αφότου ο Σέρβος πρόεδρος ανακοίνωσε την επιβολή νέου lockdown, προκειμένου να συγκρατηθεί η νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, στη χώρα.

Διαβάστε Επίσης

Η Τουρκία τερματίζει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα

Έντονη η αντίδραση της Τουρκίας στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου