Αύγουστος 11, 2020
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: Πράκτορας της CIA ο Βαρθολομαίος

- in MEDIA

Δημοσιογράφος της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ», εκτιμά ότι το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας θα διασφαλιστεί. Ο Οκάν Μουντερίσογλου διαβεβαιώνει ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ομόφωνη και ότι η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της σύνταξής της. «Η απόφαση θα είναι πολύ συγκεκριμένη και θα εξαλείψει τις συζητήσεις ριζικά», αναφέρει.

Συνεχίζεται το όργιο λασπολογίας προς την ελληνική πλευρά. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ τίθεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οι χθεσινοί «προπηλακισμοί» του τουρκικού τύπου κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου δίνουν σήμερα τη σειρά τους στις υπόνοιες, που αφήνει αρθρογράφος της εφημερίδας «Γενί Σαφάκ» για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, λέγοντας ότι μαζί με τη CIA παρείχε βοήθεια στον Φετουλάχ Γκιουλέν, για το πραξικόπημα το 2016.

«Αν το πραξικόπημα πετύχαινε, ο ‘Άγιος αυτός Άνθρωπος’ (σ.σ. Βαρθολομαίος), όπως τόν χαρακτήρισε ο πρώην διευθυντής της ‘Χουριέτ’ Ερτουγρούλ Οζκιόκ, θα ήταν ο πρώτος που θα επισκεπτόταν, για να συγχαρεί τον προδότη Φετουλάχ Γκιουλέν και για να τού δείξει πόσο τόν αγαπάει», γράφει ο Ταμέρ Κορκμάζ στη «Γενί Σαφάκ», ο οποίος κάνοντας παράλληλα κι ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου τόν χαρακτηρίζει «Αρχι-βρωμερό» και «βλαμμένο», τα «αλαζονικά λόγια» του οποίου θα λάβουν την απάντησή τους, σε λίγες ημέρες.

Την ίδια ώρα, ο αρθρογράφος Αχμέτ Χακάν της «Χουριέτ» αναφέρει επίσης ότι «αν ανοίξει η Αγία Σοφία, θα έχει συμβάλει σε αυτό και ο συγκεκριμένος Αρχιεπίσκοπος».

Διαβάστε Επίσης

Αγάπησα τα «μπαλώματά» μου, γιατί τά έκανα με μικρές, σιωπηλές νίκες…

Και μόνο το άκουσμα της λέξης «κατάθλιψη» κουβαλάει