Η Τουρκία μεταφέρει όπλα, στη Λιβύη, με πλοία της Χεζμπολάχ, ήτοι του Ιράν…

- in ΔΙΕΘΝΗ
Η Τουρκία μεταφέρει όπλα στη Λιβύη με πλοία της Χεζμπολάχ δηλαδή του Ιράν

Λιβυκά ΜΜΕ έχουν καταγγείλει ότι η Τουρκία έχει εμπλέξει το Ιράν, στη λιβυκή σύγκρουση. Παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν μεταφερθεί στη Λιβύη, για να υποστηρίξουν το ισλαμιστικό καθεστώς Σαράτζ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές [διαβάστε ΕΔΩ]. Να σημειωθεί ότι το Ιράν επισήμως έχει ταχθεί υπέρ του καθεστώτος του Τουρκολίβυου, Φαγιέζ αλ Σαράτζ [διαβάστε ΕΔΩ]. Δημοσίευμα της γερμανικής Bild έρχεται να ενισχύσει τα παραπάνω.

Αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία μεταφέρει όπλα στη Λιβύη, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι γίνεται μέσω πλοίων της εταιρείας «African Mediterranean Lines», με έδρα το Λίβανο, και που ανήκει στη Χεζμπολάχ. Η εταιρεία διαθέτει 8 φορτηγά πλοία και δύο κρουαζιερόπλοια.μΈνα από τα πλοία φέρεται ότι μετέφερε το 2017 300 τεθωρακισμένα τζιπ από την Τουρκία, στη Λιβύη. Τα πλοία ανήκουν στη Χεζμπολάχ και η Χεζμπολάχ, όπως είναι τοις πάσι γνωστό, ανήκει στο Ιράν.

Συμμαχία Τουρκίας – Ιράν

Η σουνιτική Τουρκία και το σιιτικό Ιράν έχουν συμμαχήσει στο κοινό σχέδιο αναβίωσης των αυτοκρατοριών τους.

Της Οθωμανικής, για την Τουρκία και της Περσικής για το Ιράν.

Στη συνέχεια, λογαριάζουν να μοιράσουν μεταξύ τους την περιοχή.

Ή να αναμετρηθούν, για να μείνει ένας. Αλλά αυτό είναι μακρινό προς το παρόν.

Οι δύο χώρες συνεργάζονται και για την εξάλειψη των Κούρδων αυτονομιστών.

Ο Ερντογάν μετέφερε μαχητές από την Υεμένη, στη Λιβύη

Έως και 200 ​​μισθοφόροι από την Υεμένη έφτασαν στη Λιβύη, για να υποστηρίξουν την ισλαμιστική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, στην Τρίπολη, που υποστηρίζεται αδρά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το Κατάρ, όπως ανέφερε ο ιστότοπος Middle East Monitor.

Σύμφωνα με το Yemen News Portal, ειδησεογραφική σελίδα που πρόσκειται στους σιίτες αντάρτες Χούτι, οι πολιτοφυλακές που ανήκουν στο Κόμμα Islah, στην πόλη Μάριμ, έστειλαν μαχητές στην Τουρκία, με το πρόσχημα να λάβουν νοσοκομειακή περίθαλψη, από όπου μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη.

Το Κόμμα Islah είναι ισλαμιστικό και πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα [διαβάστε ΕΔΩ].

Εικάζεται ότι το Κόμμα Islah προσπαθεί να δημιουργήσει μια στρατιωτική συμμαχία με την Τουρκία.

Για να τό πετύχει αυτό έστειλε άνδρες στη Λιβύη, εν μέσω αυξανόμενων αναφορών για πιθανή μελλοντική τουρκική επέμβαση, στην Υεμένη.

Η φημολογούμενη τουρκική επέμβαση στη Υεμένη θα έχει στόχο παραστρατιωτικούς, που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) λέγεται ότι έχουν ήδη συλλάβει αρκετούς μισθοφόρους από την Υεμένη που πολεμούν στις τάξεις του καθεστώτος Σαράτζ.

Παγκόσμιος ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να εξαπλωθεί μέσω της στρατιωτικής του ισχύος, σε χώρες διαλυμένες από τον πόλεμο. Ισλαμιστές ένοπλοι, τζιχαντιστές, που επιχειρούν στο όνομα της Τουρκίας υπάρχουν στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη, στο Ιράκ, στο Σουδάν. Συνεργασίες υπάρχουν ακόμα και με τη σιιτική φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, αλλά και με τις ένοπλες δυνάμεις της Σομαλίας, ενώ, εκτός αυτών πυροδοτεί και τον εμφύλιο, στη Νιγηρία.

Διαβάστε Επίσης

ΟΗΕ: Έως το Σάββατο, πρέπει να έχουν φύγει όλοι οι ξένοι μισθοφόροι, από τη Λιβύη

Μέχρι το Σάββατο όλοι οι ξένοι μαχητές που