Βομβαρδισμοί από Su 24M του Χ.Χαφτάρ στην τουρκική βάση αλ Ουατίγια

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

4 Τούρκοι νεκροί – Καταστράφηκαν τα MIM 23

Επίδειξη δύναμης από τον Χ.Χαφτάρ, μία μέρα μετά την επίσκεψη του Χ.Ακάρ

Σφοδροί βομβαρδισμοί από Su 24M του Χ.Χαφτάρ στην τουρκική βάση αλ Ουατίγια - 4 νεκροί Τούρκοι - Καταστράφηκαν τα MIM 23

  |  

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η Αεροπορία του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ, πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή με βομβαρδιστικά Su24 M, στην τουρκική αεροπορική βάση αλ Ουατίγια, νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Σύμφωνα με λιβυκά Μέσα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 Τούρκοι αξιωματικοί, ενώ καταστράφηκε και τουλάχιστον μία από τις 2 συστοιχίες των α/α ΜΙΜ 23 Hawk , οι οποίες εγκαταστάθηκαν στη βάση, πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας από τους νεκρούς είναι και ο Τούρκος στρατιωτικός διοικητής της Τρίπολης, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Αυτή η επιδρομή, η οποία έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Χουλούσι Ακάρ στην Τρίπολη, δείχνει πως πλέον ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, με τα Su24M και τα MiG 29, που τόν προμήθευσαν οι Ρώσοι, διαθέτει την αεροπορική υπεροχή, στη Λιβύη.

Πλέον, ο Χαλίφα Χαφτάρ έχει αφοσιωθεί πλήρως κι έχει αναλάβει προσωπικά στον σχεδιασμό τόσο της άμυνας της Σύρτης – όσο και ενδεχόμενων αντεπιθέσεων, ενώ χθες πραγματοποίησε επιθεώρηση μονάδων στη Βεγγάζη, οι οποίες θα προωθηθούν στο μέτωπο.

Διαβάστε Επίσης

Η Χεζμπολάχ σχηματίζει νέο «κυβερνο-στρατό», στη Μέση Ανατολή, εν γένει…

Σύμφωνα με έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, η