«Δεν θα αρέσεις σε όλους και τελικά, δεν πειράζει !»

- in EDITORIAL, ΓΝΩΜΕΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Θα ήθελες να αρέσεις σε όλους. Θα ήθελες να σέ αποδέχονται όλοι. Θα ήθελες να σού λένε μπράβο όλοι. Θα ήθελες να νιώθεις την επιβεβαίωση από όλους και ότι αναγνωρίζουν την αξία σου.

Εάν όμως συμβούλευες κάποιον, θα τού έλεγες ότι αυτό δεν είναι εφικτό. Εσύ όμως εξακολουθείς να το περιμένεις. και εκεί εγκλωβίζεσαι σε έναν φαύλο κύκλο προσδοκιών και σκέψεων.

Δεν σου αρέσουν ούτε εσένα όμως όλοι, γιατί περιμένεις λοιπόν να συμβεί κάτι που δεν κάνεις και εσύ;

Δεν μπορείς να πείσεις κάποιον να σέ αποδεχτεί – δεν μπορείς να τόν πείσεις να είναι μαζί σου – δεν μπορείς να τόν πείσεις να σέ αγαπήσει όσο τόν αγαπάς – δεν μπορείς να τού ζητήσεις να σέ αποδέχεται αβίαστα όπως τόν αποδέχεσαι εσύ – δεν μπορείς να προβάλλεις τα δικά σου θέλω και τα δικά σου συναισθήματα στους άλλους, όπως δεν μπορείς και να αρέσεις σε όλους..

Μπορείς όμως να επιλέξεις !

Μπορείς να επιλέξεις τον άνθρωπο που θέλεις να είναι δίπλα σου.

Μπορείς να επιλέξεις τις σκέψεις σου, γιατί η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές σκέφτεσαι τι γνώμη θα έχει ο άλλος για σένα. Σπάνια, όμως, σκέφτεσαι τι γνώμη έχεις εσύ για εκείνον…

Σπάνια εστιάζεις στη δική σου άποψη.

Μπορείς να επιλέξεις λοιπόν, γιατί έχεις και εσύ δύναμη, απλά ορισμένες φορές επιλέγεις να τή φυλακίζεις.

Μπορείς να επιλέξεις να γίνεις εσύ το κίνητρό σου και να τό βλέπεις κάθε μέρα στον καθρέπτη.

Μπορείς να νιώσεις τη δύναμή σου. Μπορείς να εξελιχθείς και να αντιμετωπίσεις τους δαίμονές σου, τους φόβους και τα άγχη σου.

Και πάντα να ακούς την αξιολόγηση των άλλων, όχι την κριτική, την αξιολόγηση, γιατί στην κριτική χαρακτηρίζουμε, ενώ στην αξιολόγηση εστιάζουμε σε δεδομένα, χωρίς να μάς ενδιαφέρουν τα επίθετα ή οι χαρακτηρισμοί.

Και να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι τελικά δεν θα αρέσεις σε όλους – ίσως, όμως, τελικά να μην πειράζει, όπως άλλωστε και σε σένα δεν αρέσουν όλοι…!


Ελένη Σολταρίδου

Συγγραφέας: Ελένη Σολταρίδου

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία της λέξης «αξιοπρέπεια»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Μήπως χάθηκε η