Ιανουάριος 22, 2021
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Α.Σαμαράς: ¨Διάλογο με «πειρατές» δεν κάνει κανείς¨

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Τουρκία κοντεύει να “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει πως, για να αποφύγουμε μία σύγκρουση, πρέπει να τούς «πείσουμε ότι, αν έμπρακτα παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα» – Τι λέει για τις συμμαχίες με Αίγυπτο – Ισραήλ και την ΑΟΖ με την Ιταλία.

Μέσα στο σκηνικό που διαμορφώνεται, το βασικό όπλο της χώρα μας είναι, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, να κινηθούμε αποτρεπτικά και να πείσουμε την Τουρκία ότι, εάν έμπρακτα παραβιάσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, «είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για όλα».

Ας ξεκινήσουμε, κ. πρόεδρε, με τα εθνικά και την ένταση της τελευταίας περιόδου: Μήπως ο ελληνοτουρκικός διάλογος θα ήταν μια διέξοδος, για να αποφύγουμε τη ρήξη, έστω και την τελευταία στιγμή;

Κοιτάξτε: Δεν έχουμε απέναντί μας έναν «καλοπροαίρετο γείτονα», που ζητάει να διευθετήσουμε τις πάγιες διαφορές μας. ΄Εχουμε έναν επιθετικό γείτονα, που θέτει συνεχώς νέα ζητήματα και προχωρά σε έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. ΄Εχουμε προκλητικές κινήσεις αναθεωρητισμού – επεκτατισμού εις βάρος μας.

-Τι αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, για το ζήτημα καθορισμού ΑΟΖ με την Αίγυπτο

-Τι απαντά στο ερώτημα, γιατί ο ίδιος ως πρωθυπουργός δεν προχώρησε σε ανακήρυξη ΑΟΖ

-Τι λέει για τις; τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της σκευωρίας Novartis και για την αποκάλυψη ύπαρξης παρακράτους επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Με προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, δείχνει τις προθέσεις και τη στρατηγική που η ομάδα του έχει επιβάλει στη ΝΔ του Μητσοτάκη, αλλά και τη γραμμή που ακολουθείται στην Προανακριτική Επιτροπή. Εκεί όπου καταστρατηγείται κάθε έννοια κράτους-δικαίου, για να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά συμφέροντα του πρώην πρωθυπουργού. 

«Τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν», σημειώνει σε συνέντευξή του, με αφορμή τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και στον απόηχο της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά-Μιωνή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του, υποστηρίζει ακόμη ότι «κανένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά του, δίχως πρόθυμους επίορκους δικαστές και κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς να τό ξέρει ο επικεφαλής».

Επίσης, συμπληρώνει:«Από την αρχή της άθλιας αυτής υπόθεσης, κατανόμασα τη συμμορία και τούς είπα ότι «θα τούς πάω μέχρι τέλους». Τότε, ειρωνεύονταν. Τώρα, κατέρρευσαν. Και όπως είδατε, στην Επιτροπή ο Ρασπούτιν και η παρέα του τό έβαλαν στα πόδια. Τώρα, πια, όλοι καταλαβαίνουν τι έγινε και όλοι αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των σκευωρών. Σε λίγο, η προανακριτική θα βγάλει το πόρισμά της. Τότε, θα μιλήσω στη Βουλή για όλους και για όλα».

Κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις της ηχογραφημένης συνομιλίας Παππά-Μιωνή ο κ. Σαμαράς λέει: «Τι να πω εγώ; Τά είπε και τά παραδέχθηκε μόνος του ο γραφικός κ. Παππάς. Ό,τι εξηγήσεις και να προσπαθεί να δώσει, αλλάζοντας θέσεις κάθε μέρα, δεν πείθουν κανένα. «Μαγαζί» και «παραμάγαζο», με ατζέντες, εκβιασμούς, απειλές, χυδαιότητες και συκοφαντίες, όλα για την «καρέκλα της εξουσίας»».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι δεν προκύπτει καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην έρευνά τους, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει:«Αυτή είναι η πλήρης απόδειξη της σκευωρίας, και με τη βούλα της αμερικανικής κυβέρνησης. Αντί να ψάξουν από το 2017 τα κυκλώματα και τους λογαριασμούς του ιατρικού κόσμου, άλλαξαν την «ατζέντα». Στοχοποίησαν, υπό τις εντολές Ρασπούτιν, τους πολιτικούς αντιπάλους, με σκοπο την εξυπηρέτηση των άθλιων σχεδίων του κ. Τσίπρα».

ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Διαβάστε Επίσης

ΟΗΕ: Έως το Σάββατο, πρέπει να έχουν φύγει όλοι οι ξένοι μισθοφόροι, από τη Λιβύη

Μέχρι το Σάββατο όλοι οι ξένοι μαχητές που