Ρωσία: 42χρονη φυλακισμένη, για… 26 χρόνια…!

- in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έτρωγε γατοτροφή και μπαγιάτικο ψωμί (Video)

Φρίκη...
Σύγχρονη «Κωσταλέξι»: 42χρονη ήταν φυλακισμένη για 26 χρόνια - Έτρωγε γατοτροφή και μπαγιάτικο ψωμί (Video)
Υπόθεση Κωσταλέξι θυμίζει η ιστορία της Ναντέζντα Μπουσουγέβα, η οποία ήταν φυλακισμένη από τη μητέρα της, στο σπίτι τους, για 26 χρόνια. Η άτυχη γυναίκα έτρωγε γατοτροφή και μπαγιάτικο ψωμί, για να μην πεθάνει από την πείνα. Επίσης, τον απόλυτο εφιάλτη έζησε μια 24χρονη γυναίκα από τον πρώην άνδρας της. Ο λόγος, σύμφωνα με τη μητέρα της, ήταν για να τήν προστατέψει από τον έξω κόσμο. Οι αρχές ανακάλυψαν στο σπίτι της 42χρονης νεκρές γάτες και ποντίκια, αλλά και μια άθλια γωνιά, όπου κοιμόταν η άτυχη γυναίκα. 

«Οι γάτες έχουν περισσότερα δικαιώματα από εμένα, ζουν καλύτερα», παραδέχθηκε η 42χρονη, η οποία δεν είχε κάνει μπάνιο τα τελευταία δέκα χρόνια – ούτε καν είχε κόψει τα μαλλιά της. «Πού να πήγαινα; Δεν ξέρω τίποτα και κανέναν. Δεν έχω πάει πουθενά. Από τότε που τελείωσα το σχολείο σταμάτησα να πηγαίνω οπουδήποτε», απάντησε στις αστυνομικές αρχές στην απορία τους, γιατί δεν προσπάθησε να δραπετεύσει.

Βίντεο:

Αυτό όμως που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη θλίψη είναι η αντίδρασή της, όταν προσπάθησαν να τήν πείσουν να αλλάξει τρόπο ζωής. Η γυναίκα, συνηθισμένη πια, είπε στους φορείς που θέλησαν να τή βοηθήσουν: «Δεν χρειάζεται. Μού αρέσει έτσι όπως ζω, μού ταιριάζει».

ATHENSMAGAZINE.GR

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία της λέξης «αξιοπρέπεια»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Μήπως χάθηκε η