Χαφτάρ: «Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος»

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λιβύη: Τέρμα οι διαπραγματεύσεις – Αιγυπτιακή επέμβαση με χρήμα από ΗΑΕ

Λιβύη: Τέρμα οι διαπραγματεύσεις - Χαφτάρ: «Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος»- Αιγυπτιακή επέμβαση με χρήμα από ΗΑΕ

  |

Τα ΗΑΕ έχουν δεσμευθεί στην κυβέρνηση του προέδρου Αλ Σίσι να χρηματοδοτήσουν την επέμβαση στην Λιβύη, η οποία θα πραγματοποιηθεί, μόλις οι δυνάμεις του καθεστώτος της Τρίπολης ξεκινήσουν την επίθεση στη Σύρτη, την οποία το Κάϊρο έχει αποκαλέσει ως «κόκκινη» γραμμή.

Ταυτόχρονα, ο Χαφτάρ απάντησε στις σημερινές δηλώσεις από την Άγκυρα, όπου ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, τόν κάλεσε να αποχωρήσει από τη Σύρτη, λεγοντας πως τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. «Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος», διεμήνυσε, κόβοντας κάθε γέφυρα για διαπραγματεύσεις και εκεχειρία, με στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης.

Την ίδια ώρα και κατά το δημοσίευμα του «Sky News Arabia», ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ Ίσα, προέβη σε ανακοινώσεις, έπειτα από τις πρώτες ρίψεις ρουκετών, σε οδικές αρτηρίες της πόλης Σύρτης, χθες.

Ο Ακίλα Σαλέχ δήλωσε ότι «ο λαός της Λιβύης θα απαιτήσει την παρέμβαση των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, σε περίπτωση που οι πολιτοφυλακές που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία, προσπαθήσουν να διεισδύσουν στο μέτωπο της Σύρτης», κάτι που βέβαια έχουν αρχίσει να πράττουν ήδη. Οι δηλώσεις έγιναν ως συνέχεια αυτών του προέδρου της Αιγύπτου το Σαββατοκύριακο ότι η πόλη Σύρτη της Λιβύης αποτελεί «κόκκινη γραμμή», για την ασφάλεια της Αιγύπτου. Όπως αναφέρουν τα ρωσικά δημοσιεύματα, τα ΗΑΕ έχουν υποσχεθεί στην Αίγυπτο πλήρη χρηματοδότηση, για την στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΑΕ, εμίρης Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν, δήλωσε πως είναι έτοιμος  να βοηθήσει τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι. Το Αμπού Ντάμπι υποσχέθηκε να αναλάβει τη χρηματοδότηση του αιγυπτιακού Στρατού, για να αντιταχθεί στις δυνάμεις της Τρίπολης, στη Λιβύη.

Χαφτάρ: «Θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος»  

«Θα μείνουμε μέχρι θανάτου σε Σύρτη, αλ Τζούφρα, Φεζάν», αναφέρει ο ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χαφτάρ. Διαμηνύει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες του σε αυτές τις περιοχές «θα πολεμήσουν ενάντια στους Τούρκους εισβολείς».

Η δήλωση αυτή, έρχεται ως απάντηση στο τελεσίγραφο των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) του Σάρατζ, πως, αν δεν υποχωρήσουν από Σύρτη και Τζούφρα οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ δεν πρόκειται να ξεκινήσουν οι συνομιλίες, για κατάπαυση του πυρός στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο Λιβύη. Συνεχείς οι πτήσεις μεταφορικών αεροσκαφών από τα ΗΑΕ, στην Αίγυπτο.

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία της λέξης «αξιοπρέπεια»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Μήπως χάθηκε η