Τσαβούσογλου κατά Μακρόν: Αντί να μπλέκεται σε άλλες χώρες, ας κυβερνήσει σωστά τη Γαλλία…

- in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν με βαρείς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τα σχόλιά του, για τη στήριξη της ΄Αγκυρας, στην κυβέρνηση της Τρίπολης. ΄Οπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε τουρκικό ραδιόφωνο, “η Τουρκία προσπαθεί να επιστρέψει στο παρελθόν της και να γίνει αποικιοκρατική χώρα. ΄Εχει κολλήσει ο εγκέφαλός της. Ο Μακρόν παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, στη Λιβύη. Οι Γάλλοι το 2011 βομβάρδισαν τη Λιβύη και σηκώθηκαν και έφυγαν. Τώρα, υποστηρίζουν τον πραξικοπηματία Χαφτάρ. Ο Μακρόν αντί να μπλέκεται σε άλλες χώρε,ς ας προσπαθήσει να κυβερνήσει σωστά τη Γαλλία».

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε κάνει λόγο στις δηλώσεις του για «επικίνδυνο παιχνίδι» της Τουρκίας στη Λιβύη, το οποίο αντίκειται σε όλα όσα έχουν διεθνώς συμφωνηθεί.

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ καθαρά στον πρόεδρο Ερντογάν ότι θεωρώ πως η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι στη Λιβύη, που αντιβαίνει σε όλες τις δεσμεύσεις της στη διάσκεψη του Βερολίνου», σημείωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, αναφερόμενος στη διάσκεψη, που έγινε νωρίτερα φέτος, για την ειρηνευτική διαδικασία, για τη Λιβύη.

«Δεν θα ανεχτούμε το ρόλο που παίζει η Τουρκία στη Λιβύη», είπε επίσης, καταδικάζοντας παράλληλα και το ρόλο Ρώσων μισθοφόρων, στη βορειοαφρικανική χώρα.

πηγή

Διαβάστε Επίσης

Η ιστορία της λέξης «αξιοπρέπεια»

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Μήπως χάθηκε η